Peste 4.500 de intervenții ale pompierilor, în acest weekend

Date:

Share post:

În acest sfârșit de săptămână (01-03.04.2022), în România, la nivel național, pompierii militari au gestionat 4.530 de intervenții în situații de urgență.

Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 3.556 de solicitări, după cum se arată într-un comunicat informativ, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 311 incendii, precum și în alte 648 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, etc.

 

Din totalul celor 311 incendii care au avut loc în ultimele trei zile, 162 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 744 ha de teren și 20 ha de fond forestier.

 

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 15 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.

Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:

❗Intervenția care a avut loc vineri, în județul Sibiu, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină în urma unui accident rutier între două autoturisme, pe DN1, pe raza localității Cristian. În urma evenimentului au rezultat patru victime, dintre care două încarcerate. Pompierii cu ajutorul accesoriilor din dotare au extras cele două persoane. Echipajele de prim ajutor au evaluat și asistat medical cele patru persoane, ulterior au fost transportate la spital.

❗De asemenea, o altă misiune complexă, a avut loc pe parcursul zilei de sâmbătă, în județul Ilfov, unde pompierii au intervenit în urma unui eveniment rutier, pe DJ 200B, în localitatea Voluntari. Un autoturism a părăsit carosabilul și a intrat în coliziune cu o structură metalică, ce compune pasajul pietonal. În urma incidentului au rezultat două victime, dintre care una în stop cardio-respirator. Echipajele de prim ajutor au efectuat manevre de resuscitare pentru o persoană (femeie, 35 ani) aflată în stop cardio-respirator, însă fără răspuns favorabil. Cea de-a doua persoană (bărbat, 42 ani), după ce a fost asistată medicală a fost transportată la o unitate spitalicească.

❗O altă misiune care a presupus atenție sporită și efort susținut din partea salvatorilor a avut loc tot pe parcursul zilei de sâmbătă, în județul Gorj, unde pompierii au intervenit la o misiune de căutare – salvare a unor persoane care au căzut în albia râului Jiu, în zona Murga Mare, participând la un concurs de rafting. Forțele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că au fost implicate trei bărci, în care se aflau 22 de persoane, răsturnate în râul Jiu, dintre care o persoană se afla în stop cardio-respirator. În ciuda tuturor eforturilor depuse de pompieri, persoana aflată în stop cardio-respirator a fost declarată decedată, celelalte 21 de persoane au fost evaluate și asistate medical, o singură persoană  necesitând transportul la spital.

❗Un alt caz care a presupus atenție sporită din partea pompierilor hunedoreni a avut loc în noaptea zilei de duminică, în județul Hunedoara, localitatea Șerel, unde salvatorii au acționat pentru stingerea unui incendiu, produs la o casă. Flăcările au fost lichidate rapid, însă, din nefericire, o persoană (femeia, 48 ani) a fost găsită decedată.

Pe lângă aceste situații, pompierii continuă acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

De asemenea, în perioada 01-03.04.2022, pentru gestionarea afluxului masiv de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr total de 1.722 de pompieri și 660 mijloace tehnice.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Text: SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE IGSU

Foto: Arhiva Info Anunț

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.