miercuri, februarie 8, 2023
-2 C
București
spot_img

Pistoale pneumatice, depistate în bagajele a trei cetățeni israelieni, la vamă

În prima jumătate a zilei de miercuri, 28 septembrie 2022, la cursa Chișinău – Tel Aviv, pentru formalitățile de control al trecerii frontierei de stat s-au prezentat trei străini. Persoanele au fost legitimate ca cetățeni ai Israelului cu vârste de 54, 20 și 19 ani.

Astfel, în timpul controlului de securitate, polițiștii de frontieră au depistat în bagajele de cală obiecte asemănătoare cu arme. Mai exact, după examinarea bagajelor a fost confirmată prezența a trei pistoale pneumatice, tuburi cu gaze și recipiente pline cu bile din metal. La fața locului a intervenit grupa operativă de la Sectorul Poliţiei de Frontieră AIC pentru cercetarea cazurilor și stabilirea tuturor circumstanțelor.
Obiectele au fost ridicate și urmează să fie transmise la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al MAI. În funcție de rezultat se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a străinilor, după cum ne-au transmis reprezentanții Secției relații publice Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.

Statistica la zi

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 50 368 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 25 237 traversări persoane.
✔️ Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 28 843, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 21 525.
✔️ Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 23 274 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate – 17 040 treceri și alte 10 054 traversări – frontiera aeriană.
✔️ Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Aeroportul Chișinău – 10 047 traversări persoane;
PTF Leușeni – 9 491 traversări persoane;
PTF Otaci – 5 451 traversări persoane;
PTF Sculeni – 5 346 traversări persoane;
PTF Giurgiulești – Galați – 2 968 traversări persoane;
🇺🇦 Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 13 908 treceri, dintre care 9 979 la granița moldo-ucraineană. Totodată, numărul de 1 842 au constituit trecerile minorilor ucraineni.
➡️ În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:
– două treceri ilegale ale frontierei de stat;
– șase persoane au încălcat regimul punctelor de trecere și cel al zonei de frontieră;
– trei cazuri de trafic ilegal de bunuri;
– două documente de călătorie falsificate;
– opt încălcări privind regulile de folosire a vinietei de transportare pasageri;
– două persoane și un mijloc de transport au fost identificate cu consemn național.
Editor: Elena Ștefan
Foto: Poliția de Frontieră a RM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole