sâmbătă, ianuarie 28, 2023
1 C
București
spot_img

Plecați în vacanță? Iată care sunt regulile coronavirus care trebuie respectate în Europa

Plecați în vacanță? Dacă da, atunci trebuie să știți că există anumite reguli coronavirus care trebuie respectate în Europa.

Multe țări din Europa au relaxat considerabil măsurile Corona. Cu toate acestea, înainte de a călători, ar trebui să vă informați cu privire la normele încă în vigoare privind intrarea, recomandările privind masca și carantina.

Măsurile de protecție Corona au fost în mare parte eliminate sau relaxate în întreaga Europă, dar există diferențe în ceea ce privește anumite norme. Expertul în turism al ÖAMTC, Florian Rußmann, a oferit presei austriece informații despre ce trebuie să aveți în vedere atunci când călătoriți în Europa.

În multe țări europene, măștile sunt obligatorii doar în cazuri izolate sau în transportul public. Masca FFP2 nu ar trebui să lipsească din bagajul dumneavoastră, în ciuda regulilor relaxate.

În Grecia, măștile FFP2 trebuie purtate în toate mijloacele de transport în comun. Precum și în zonele desemnate de pe navele de excursii și feriboturi.

În țările de vacanță populare din Italia și Spania, purtarea unei măști FFP2 este încă obligatorie în transportul publicDar și în spitale și în unitățile de îngrijire. În Italia, purtarea unei măști este recomandată pentru evenimente în interior sau în locuri în care nu se poate respecta distanța minimă”, potrivit Rußmann.

În Croația și Slovenia, de asemenea, purtarea unei măști este doar recomandată. În Germania, măștile sunt încă obligatorii atât pentru transportul aerian, cât și pentru transportul public pe distanțe lungi.

„Chiar dacă, conform reglementărilor UE, s-a renunțat la obligația de a purta mască în avioane, aceasta se aplică în cazul zborurilor spre și dinspre Germania”, spune expertul.

Dacă sunteți testat pozitiv pentru Covid-19 în timpul vacanței, există, de asemenea, reglementări diferite.

În Elveția și Liechtenstein, ca și în Austria, nu se impune nici izolarea, nici carantina după un rezultat pozitiv al testului. „În țările noastre vecine, Germania și Slovacia, este obligatorie o izolare de cinci zile pentru persoanele pozitive la Corona. Dacă testul este pozitiv și ai simptome, trebuie să fii izolat timp de cinci zile și în GreciaFără simptome este doar recomandat”, explică expertul în turism.

Reguli mai stricte se aplică în Republica Cehă, unde sunt obligatorii șapte zile de izolare, și în Franța. Dacă testul este pozitiv, persoanele complet vaccinate trebuie să intre în izolare timp de șapte zile (testarea liberă este posibilă după cinci zile).

În cazul în care se impune carantina sau izolarea în timpul vacanței, atunci se aplică reglementările țării unde vă aflați în vacanță. Aceasta nu poate fi întreruptă fără permisiunea autorității sanitare competente – în caz contrar, pot fi aplicate amenzi.

Persoanele nevaccinate trebuie să intre în izolare timp de zece zile (testarea liberă este posibilă după șapte zile).

Text:  vienna.at, ziarulromanesc.at

Foto: arhiva

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole