Polițiștii de frontieră au găsit 200 litri de motorină sustrasă de la tiruri. Foto

Date:

Share post:

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au acționat pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților la frontieră, iar ca rezultat au depistat în zona de competență a SPF Leușeni un autoturism, în portbagajul căruia se aflau 200 litri de motorină.
Joi, 16 martie 2023, în apropierea satului Leușeni, patrula Poliției de Frontieră a observat persoane care încărcau într-un automobil niște canistre.
La fața locului s-a intervenit operativ, fiind indentificați patru cetățeni moldoveni.
Ca urmare a verificării fizice a mijlocului de transport au fost depistate în portbagaj – 14 canistre cu motorină, în volum aproximativ de 200 litri. Pentru întreaga cantitate de motorină, persoanele nu au putut prezenta documentele necesare, declarând că au procurat-o de la persoane necunoscute.
Însă, la extinderea verificărilor în regiune, polițiștii de frontieră au depistat mai multe canistre goale și un furtun cu ajutorul căruia, există bănuială rezonabilă că, persoanele furau motorină de la tirurile care staționau în apropiere.
Mijlocul de transport și recipientele cu motorină au fost sigilate, bunuri care se vor afla pe teritoriul SPF Leușeni până la elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor ce se impun.
Informațiile au fost transmise de către colegii de la Secția relații publice. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.

Situația la frontieră în 24 de ore

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 39 103 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 19 776 traversări persoane.
✔️ Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 22 546, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 16 557.
✔️ Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 21 975 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate 11 810 treceri și alte 5 318 traversări – frontiera aeriană.
✔️ Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Leușeni – 7 511 traversări persoane;
PTF Sculeni – 5 952 traversări persoane;
PTF Aeroportul Chișinău – 5 318 traversări persoane;
PTF Otaci – 4 112 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 2 895 traversări persoane;
🇺🇦 Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 9 144 treceri, dintre care 4 649 – pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1 032 au constituit trecerile minorilor ucraineni.
⛔ În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova, pentru 51 de persoane s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat.
🤝 Recomandăm călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere (http://border.gov.md/camere-web).
➡️ În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:
– trei treceri ilegale ale frontierei de stat;
– patru persoane au încălcat regimul punctelor de trecere a frontierei;
– două documente de călătorie falsificate;
– un caz de trafic ilegal de bunuri;
– trei cetățeni străini au încălcat regulile de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– 23 de încălcări a regulilor de folosire a vinietei;
– o persoană identificată pe consemn național.
spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.