sâmbătă, iunie 10, 2023
28.4 C
București
spot_img

Polițiștii de frontieră și funcționarii vamali vor lucra concomitent, în perioada Sărbătorilor Pascale

În contextul măsurilor lansate pe linia fluidizării fluxului de călători în perioada Sărbătorilor Pascale, șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Rosian Vasiloi, împreună cu șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan, au efectuat astăzi, 21 aprilie a.c., o vizită de lucru în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni.
Scopul principal al vizitei a fost stabilirea unui mecanism comun de conlucrare a polițiștilor de frontieră și funcționarilor vamali, pentru a asigura în cele mai solicitate puncte de trecere, cu scop de asigurare, călătorilor, comoditate și circulație degajată, după cum se arată într-un comunicat informativ, emis spfre difuzare redacției INFO ANUNȚ.
Astfel, a fost stabilit ca în această perioadă când se atestă un flux majorat de călători și mijloace de transport să se aplice ghișeul unic, când controlul de frontieră și cel vamal se efectuează concomitant. Acesta fiind și o modalitate eficientă de a reduce timpul de așteptare la trecerea frontierei de stat. La fel, în situațiile date să fie utilizată la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei și procedurii „REVERS”, care presupune redirecționarea fluxului pe direcția opusă a circulației.
Totodată, Rosian Vasiloi a avut discuții cu personalul de frontieră cu privire la situația în punctele de trecere, precum și impedimentele cu care se confruntă, în special acum când mulți conaționali revin acasă de sărbători. La rândul lor, polițiștii de frontieră au informat că motivul atestării unui flux sporit ar fi că aceste puncte de trecere sunt mai aproape de capitală și cetățenii evită să aleagă alte PTF-uri.
De asemenea, a fost trasată ca sarcină, în conlucrare cu partea română, să fie efectuat un schimb operativ de informații și să se propună călătorilor de a opta  trecerea frontierei, la nord – PTF Costești și PTF Lipcani, iar la sud – PTF Cahul.
Conducerea IGPF a îndemnat colegii din prima linie de control la responsabilitate, profesionalism și intoleranță la cazurile de corupție.
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole