sâmbătă, iunie 10, 2023
29.1 C
București
spot_img

Polițiștii, jandarmii și pompierii urează tuturor copiilor La mulți ani!

De 1 IUNIE, Ziua Internaţională a Copilului, poliţiştii, jandarmii și pompierii au organizat şi participat la evenimente, alături de copii, părinţi și bunici.

Astfel, polițiștii, jandarmii și pompierii, alături de reprezentanți ai Agenţiei Naţionale Antidrog din Bacău au petrecut câteva ore în mijlocul celor mici, bucurându-se  împreună de această zi importantă.

Copiii au fost încântați de autospecialele structurilor teritoriale ale M.A.I., tehnica și materialele din dotare, tiroliana și, mai ales, de exercițiul de dresaj canin care a primit aplauze generoase din partea tuturor spectatorilor.

Laboratorul criminalistic și cel de educație rutieră au fost unele dintre principalele atracții a celor mici, pasionați de tehnicile și metodele de amprentare, precum și a celor de identificare, culegere și ridicare a mijloacelor materiale de probă.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și cei ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au reușit să aducă zâmbetul pe fețele copiilor, care, cu ajutorul lor, au învățat să-și dezvolte spiritul de echipă, competitivitatea și fair-play-ul.

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău i-au surprins pe cei mici cu o mulțime de surprize menite să-i distreze, dar și să îi familiarizeze cu domeniul situațiilor de urgență. De la prezentarea tehnicilor de prim-ajutor, la atelierele de prezentare a echipamentelor folosite în misiunile de asanare și până la trasee aplicative.

Ne-am bucurat și de faptul că tinerii s-au arătat interesați de meseria de jandarm, polițist sau pompier, adresând întrebări pertinente despre atribuțiile, funcționarea și organizarea celor trei structuri și au avut un dialog interactiv despre modul de acțiune în diferite situații, precum și despre cum pot ei să evite situațiile periculoase, spune Cătălina Păduraru, subcomisar de poliție.

”Mulțumim tututor copiilor pentru participare și pentru ca ne-au arătat aprecierea lor sinceră! La mulți ani tuturor copiilor!”, au transmis ăn comunicatul lor cei de la Inspectoratul de Poliție Bacău.

Text și foto: Inspectoratul de Poliție Bacău

 

 

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole