marți, februarie 7, 2023
-0.1 C
București
spot_img

Prăjitura de casă cu mere și nuci, ideală în orice moment al zilei

Prăjitura cu mere și nuci este perfectă pentru a fi servită în orice moment al zilei. Ea este crocantă și irezistibilă.  

Este senzațional de bună, dar și ușor de preparat: avem nevoie de trei mere și un pahar de nuci. 

Prăjitura de casă cu mere și nuci, ideală în orice moment al zilei

Această prăjitură se face atât de ușor încât o poți pregăti în fiecare zi și  este nevoie de doar aproximativ zece minute.

Ingredientele pentru 30 de porții a câte 120 de calorii fiecare sunt următoarele:

Pentru cremă: 

2 linguri de suc de lămâie,

1 linguriță de scorțișoară,

3 mere.

Pentru aluat:

100 de grame de îndulcitor cu stevia,

10 grame praf de copt,

300 de grame de făină,

1 plic de zahăr de vanilie,

200 ml lapte,

1 pahar de nuci,

120 ml ulei,

4 ouă.

Merele se curăță, se scoate cotorul și se taie cuburi. Merele se pun într-un bol și se adăugă scorțișoara și lămâia. Acum lăsați merele deoparte și ocupați-vă de aluat.

Luați un castron și puneți ouăle. Adăugați îndulcitorul și mixați ingredientele cu un mixer electric. Trebuie să obțineți un amestec limpede.

Adăugați, apoi, laptele și uleiul și amestecați bine. Ulterior se integrează zahărul de vanilie, praful de copt și faina cernută.

Odată ce aluatul este omogen, adăugați nucile măcinate grosier și merele. Se amestecă bine cu o spatulă și apoi se transferă aluatul într-o tavă pătrată, unsă cu unt.

Așezați prăjitura la cuptor și lăsați-o să se coacă la 170 de grade timp de 30 de minute. Când plăcinta este gata, o scoateți imediat din cuptor și o lăsați să se răcească la temperatura camerei. Apoi o puteți decora cu zahăr pudră, după pofta inimii.

Poftă bună!

Istoric și gastronomie

Plăcinta, cel mai des întâlnit preparat de acasă, este o creație de patiserie făcut din foi de aluat, între care se pune o umplutură de brânză, carne, cartofi, varză, dovleac, fructe (mere) sau ciocolată, și copt în cuptor sau prăjit pe tavă.

Plăcintele sunt foarte des întâlnite atât în România, Republica Moldova, cât și în sudul Ucrainei (wikipedia).

Cuvântul românesc plăcintă este moștenit din limba latină: placenta[2], unde are sensul „prăjitură”, „turtă [sacră]”, „plăcintă”.

Text: Elena Ștefan

Foto: diaspora 

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole