Premierul Maia Sandu a avut o întrevedere cu Mike Quigley, membru al Congresului SUA

Date:

Share post:

Contribuția substanțială a asistenței financiare și sprijinul acordat de către SUA Republicii Moldova au fost discutate în cadrul întrevederii Premierului Maia Sandu cu congresmenul american, Mike Quigley.

Prim-ministrul Maia Sandu a lansat invitația alăturării la Grupul de sprijin politic pentru Republica Moldova din Congresul SUA, fapt ce va contribui la consolidarea dialogului bilateral. ,,Vom aprecia înalt contribuția Statelor Unite ale Americii în susținerea proceselor reformatoare, aflate în derulare, în Republica Moldova. Contăm pe sprijinul şi o bună cooperare cu SUA în  domeniile cheie precum: democrație şi bună guvernare, dezvoltare economică şi financiară, cooperare în domeniul securităţii”, a menționat Maia Sandu.

Prim-ministrul a declarat că Executivul luptă împotriva corupției și caută soluții pentru a recupera banii furați din frauda bancară. Totodată, Maia Sandu a accentuat necesitatea gestionării corecte a resurselor statului.

De asemenea, Premierul a subliniat că actualul Guvern este interesat în relansarea Dialogului Strategic RM – SUA şi valorificarea acestui format de cooperare, prin desfăşurarea şedinţelor grupurilor comune de lucru. În același timp, Maia Sandu a mulțumit partenerilor americani pentru susținerea oferită pentru fortificarea securității, suveranității și integrității Republicii Moldova, dar și pentru contribuția SUA în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

La rândul său, oficialul american a reiterat disponibilitatea Statelor Unite de a oferi în continuare sprijin Republicii Moldova. Mike Quigley a accentuat necesitatea asigurării transparenței în procesele decizionale ale statului, dar și combaterii corupției în ţara noastră.

Foto: Guvernul Republicii Moldova

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.