sâmbătă, ianuarie 28, 2023
1 C
București
spot_img

Primăria Iași oferă ajutoare pentru 500 de copiii de nota 10 care încep școala

Cu ocazia începerii noului an școlar, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi, va organiza și anul acesta acţiunea cultural-caritabilă „Copii de nota 10”, pentru copiii familiilor defavorizate din clasele 0-VIII.

O altă condiție necesară, pe lângă nota 10, este domiciliul care să se afle în Municipiul Iaşi. Copiii selectați trebuie să se afle în situaţii de risc prevăzute în Anexa nr. 1 a Hotărârii Consiliului Local nr. 242 / 2011 privind reglementarea acordării ajutoarelor de urgenţă.

Acțiunea va avea loc sâmbătă, 3 septembrie a.c., începând cu ora 11.00, în Parcul Expoziţiei.

Aproximativ 500 de copii primi ajutoare în pachete cu produse, în valoare de câte 160 lei, costul tuturor pachetelor fiind de 80.000 lei.

Fiecare copil va primi un rucsac cu o carte și rechizite şcolare precum penar, stilou, pixuri, creioane echipat, stilou plus rezerve, set de pensule, bloc desen, caiete dictando și de matematică, foarfecă, rezerve cerneală etc. Pe lângă rucsacul cu rechizite, fiecare copil va primi şi dulciuri, a mai anunțat Primăria.

Evenimentul va include și un scurt moment artistic asigurat de Ateneul Național din Iași, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Iași. 

Text: Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: pixabay

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole