Primul atelier de lucru comun al Inspectoratului General al Poliției și Procuraturii Republicii Moldova

Date:

Share post:

În sediul IGP s-a desfășurat un  atelier  de lucru cu genericul ,,Consolidarea capacităților procurorilor și ofițerilor de investigație din cadrul Poliției în domeniul investigațiilor sub acoperire”.

Activitatea a fost organizată cu suportul finanțării Uniunii Europene prin intermediul proiectului ,,Against Drugs and Organise Crime”.

Prezenți la deschiderea atelierului, atât șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, cât  și adjunctul misiunii,  Manuel Marion, au remarcat despre relevanța atelierului,  organizat în premieră pentru Poliție și Procuratură.

La eveniment au participat experți din Ungaria, Lituania, Spania și România.

Astfel, participanții au fost implicați în dezbateri ce vizează legislația sub aspect național și comparativ cu cadrul normativ din străinătate în privința activității speciale de investigații, actorii ce sunt implicați în această sferă cât și ce schimbări sunt salutabile din punct de vedere legislativ.

Fiecare din reprezentanții naționali au adus în atenția publicului câte o prezentare, care a elucidat aspecte importante ale sarcinilor de bază pe care le îndeplinesc zilnic, punctele sensibile care le tergiversează activitatea, dar și ce aspecte necesită îmbunătățiri.

Un impact pozitiv al atelierului l-a avut simularea unei infracțiuni printr-un exercițiu și determinarea cumulului de sarcini pe care fiecare reprezentant al legii trebuie să o execute după competența ce i se atribuie.

Menționăm că, în perioada 19-23 noiembrie 2018 în cadrul proiectului urmează să fie organizată o vizită  de studiu în România.

Ion Panfil

Foto: Poliția Republicii Moldova

spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.