Prins cu lemnul în autoutilitară. Care este explicația transportatorului

Date:

Share post:

Autocamion și material lemnos au fost confiscate de pe raza comunei Ghimeș-Făget.

În după-amiaza zilei de 23 august a.c., o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa a depistat un bărbat de 53 de ani, din județul Harghita, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe DN12A, în localitatea Ghimeş-Făget, cantitatea de aproximativ 12 m.c lemn rotund răşinoase.

Din verificările polițiștilor a rezultat că, bărbatul nu deţinea documente legale de provenienţă sau transport a materialului lemnos.

Bărbatul nu a justificat proveniența materialului lemnos și nici destinația, în prima parte a anchetei pe seama cazului dat.

S-a dispus indisponibilizarea autoutilitarei şi ridicarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de material lemnos, fiind predată în custodie ocolului Silvic Ghimeş- Făget.

Totodată, a fost informată Garda Forestieră Suceava.

Cum a decurs povestea: La data de 24 august a.c., în urma efectuării verificărilor împreună cu reprezentaţii Gărzii Forestiere Suceava în rampa primară a societăţii respective, reprezentată de un bărbat de 52 de ani, din județul Harghita, cu punctul de încărcare în comuna Palanca de pe raza județului Bacău, s-a dispus confiscarea autocamionului forestier, în valoare de aproximativ 100.000 lei şi a cantităţii de aproximativ 12 m.c material lemnos, în valoare de circa 8.000 de lei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m^3, neînsoţite de documentele specifice de transport, după cum a transmis subcomisarul de poliţie          Cătălina Păduraru, pentru Info Anunț.

Text: Filip Gheorghe

Foto: Poliția Română Bacău

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.