sâmbătă, noiembrie 26, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTIUNEPrins la Vama Chișinău cu 4,7 milioane hrivne ucrainene și altă valută...

Prins la Vama Chișinău cu 4,7 milioane hrivne ucrainene și altă valută străină

La începutul lunii august, un cetățean al Federației Ruse a încercat să scoată prin Aeroportul Internațional Chișinău, 4,7 milioane hrivne ucrainene și sume în alte opt valute străine. După ce polițiștii de frontieră moldoveni i-a dat în vileag intenția, procurorii i-au atribuit acestuia statutul învinuit, iar banii au fost încadrați la capitolul: corp delict.

Povestea bărbatului din Rusia

Potrivit informațiilor din dosarul investigat de către Poliția de Frontieră, de comun cu procurorii PCCOCS, bărbatul cu vârsta de 50 de ani s-a prezentat la controlul obligatoriu pentru îmbarcare în avionul ce urma să decoleze spre Istanbul.
Acesta avea în posesie mijloace financiare, respectiv sume mari de bani, care însă nu au fost declarate, așa cum prevede legea. Banii au fost depistați de către polițiștii de frontieră în cadrul controlului special al bagajelor de cală, atunci când au fost observate obiecte asemănătoare cu bancnote.
Până și polițiștii de fornieră au fost șocați de sumele adunate la final. Pentru că, după ce a fost luată decizia extinderii verificărilor, s-au descoperit următoarele sume, care totalizate ar cifra 2,7 milioane lei moldovenești: 4.7 milioane hrivne, peste 250.000 forinți maghiari, peste 35.000 șekeli israeleni, peste 30.000 lei moldovenești, 9.500 dirham (Emiratele Arabe), aproape 2.945 ruble beloruse, 300 coroane norvegiene, peste 800 dolari singaporezi și 50 dolari americani.

Călătorul rus era obligat să declare aceste sume în vamă, dar acesta se vede că nu a făcut-o. Ca urmare a interogări lui, învinuitul a evitat să informeze autoritățile despre proveniența banilor.

Cercetările pe caz continuă, iar procurorii PCCOCS și polițiștii de frontieră urmează să furnizeze amănunte relevante odată cu avansarea investigațiilor, potrivit comunicatului emis de Secția relații publice a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI RM.
Text: Filip Gheorghe
Foto: Poliția de frontieră a RM
RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE