Prinși la pescuit în perioada de prohibiție, dar și în apele de frontieră

Date:

Share post:

Polițiștii de frontieră din Cahul și Brânza au documentat patru moldoveni care au sfidat prevederile legislației, în sensul încălcării regimului zonei de frontieră și desfășurării pescuitului în apele de frontieră în perioada de prohibiție.
Vineri, 27 mai, în jurul orei 02:00, cu ajutorul mijloacelor speciale de observare pe timp de noapte, polițiștii de frontieră au monitorizat acțiunile a două persoane, care pescuiau pe lacul Manta, se arată în comunicat informativ, transmis spre difuzare redacției Info Anunț.
La apropierea bărcii de mal s-a intervenit pentru verificările de rigoare. Din primele cercetări s-a stabilit prezența a doi locuitori ai satelor Pașcani și Manta, cu vârstele de 20 și 25 de ani.
Tinerii nu aveau cu ei niciun act de identitate, nici avizul subdiviziunii de frontieră, iar barca era fără număr de înmatriculare și nici nu le aparținea. La inspectarea ambarcațiunii polițiștii de frontieră au depistat o undiță conectată la un ansamblu electric și 300 de metri de plase de monofilament.
În continuare, uneltele de pescuit și ambarcațiunea au fost ridicate ca probe și transportate la subdiviziunea de frontieră, până la elucidarea tuturor circumstanțelor, iar persoanele riscă dosar penal pentru braconaj piscicol. Conform competenței materialele acumulate urmează a fi transmise către IPM Cahul.
Tot astăzi, alți doi locuitori ai satului Slobozia Mare au fost depistați în timp ce pescuiau pe lacul Beleu, sector acvatic situat în aria protejată a Rezervației naturale „Prutul de Jos”. Polițiștii de frontieră au reținut ”pescarii” la ieșirea de pe apele lacului. Și în acest caz, persoanele nu se avizaseră pentru accesul în zona de frontieră, mai mult că se aflau la pescuit în perioadă interzisă.
Până a fi depistați, aceștia reușiseră cu ajutorul a șapte plase de monofilament să prindă cca 50 kg de pești de diferite specii. Ca urmare, persoanele au fost atrase la răspundere contravențională pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cu aplicarea amenzii de 12 u.c. Pe linia de competență a Inspectoratului pentru Protecția Mediului, pentru pescuit ilicit, persoanele au încasat amenzi a câte 24 u.c fiecare, cu stabilirea a încă 14 mii de lei cost pentru prejudiciul cauzat mediului.
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.