Program special la Observatorul Astronomic în săptămâna „Şcoala Altfel”

Date:

Share post:

S-a anunțat un Program special la Observatorul Astronomic în săptămâna „Şcoala Altfel”, în perioada 27 februarie – 3 martie 2023.

Serviciul de Astronomie din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad va organiza în săptămâna 27 februarie – 3 martie 2023, observaţii astronomice solare cu cel mai performant telescop solar destinat publicului din România.

Activitatea se va desfăşura la sediul din str. Republicii nr. 235, între orele 11:00 – 13:00, cu condiţia ca cerul să fie senin!

Preţul biletului este unul simbolic și anume – 5 lei de persoană.

Relaţii suplimentare, zilnic în intervalul orar 8:00 – 16:00. Dr. Mircea Mamalaucă. Director Muzeul Vasile Pârvan Bârlad, Dumitru Ciprian Vîntdevară, Şef Serviciu Astronomie.

Informația a fost transmisă pentru Infoanunț, de către reprezentanții Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

Ce înseamnă Școala Altfel

”Școala altfel” este un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învășare și a abilitatilor socioemotionale în rândul copiilor preșcolari/elevilor.

Cadrele didactice din România vor proiecta, testa și evalua abordări eficiente pentru dezvoltarea acestor competențe și abilități.

Din punct de vedere legal este valabil și în vigoare: Ordinul ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice nr. 5.034/29.08.2016 pentru aprobarea Metodologiei de organizare a Programului național „Şcoala altfel”.

„Școala altfel” este un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor preșcolari/elevilor. Programul are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia fiecărei unități de învățământ, conform ordinului ministrului educației naționale și cercetării științifice privind structura anului școlar, valabil în anul școlar respectiv.

Alte informații

Programul național „Școala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare
în timpul anului școlar și poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia
fiecărei unități de învățământ, conform ordinului ministrului educației naționale și cercetării
științifice privind structura anului școlar, valabil în anul școlar respectiv.

În perioada alocată Programului national „Școala altfel” vor fi facilitate activități
educaționale având una sau mai multe dintre următoarele caracteristici:

a) transdisciplinaritate;
b) experiențiale/de învățare prin experiență;
c) proiectate în parteneriat cu elevi, părinți, instituții, organizații non-guvernamentale
și/sau operatori economici;
d) inovatoare pentru contextul în care sunt derulate;
e) bazate pe constatările unor cercetări și bune practici recente din domeniul
educațional.

„Școala altfel” este un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor preșcolari sau elevi.

Cadrele didactice vor proiecta, testa și evalua abordări eficiente pentru dezvoltarea acestor competențe și abilități. Programul național„Școala altfel” oferă un spațiu de experimentare în care atât cadrele didactice, cât și elevii sunt încurajați să își manifeste creativitatea și să îmbine într-un mod atractiv teoria cu aplicațiile ei din viața de zi cu zi, învățarea cu preocupările individuale într-un context favorabil dezvoltării socio-emoționale.

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Avertizare mesaje false în numele ANAF

Atenție! Avertizare mesaje false în numele ANAF. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.

Concurs de comercializare a bunurilor confiscate pentru data de…la Chișinău

Concurs de comercializare a bunurilor confiscate pentru data de...la Chișinău. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) al Republicii Moldova anunță

Noi modificări legislative în domeniul protecției consumatorilor. Dobânzi limitate și noi drepturi pentru consumatori

Noi modificări legislative în domeniul protecției consumatorilor. Dobânzi limitate și noi drepturi pentru consumatori.

Frontiere moderne și eficiente: Un nou acord România – Republica Moldova

Frontiere moderne și eficiente: Acord semnat pentru controlul coordonat la PTF „Giurgiulești-Galați” și schimb de experiență între autorități.