Rata de adoptare a serviciilor FinTech a crescut la 64% la nivel global

Date:

Share post:

Ratele de adoptare a serviciilor FinTech au crescut la 64% în acest an, potrivit raportului  EY Global FinTech Adoption Index 2019. Pe piețele emergente se înregistrează cele mai mari rate de adoptare, care ating 87% în China și India. Acestea sunt urmate îndeaproape de Rusia și Africa de Sud, ambele cu o rată de adoptare de 82%.

Dintre piețele dezvoltate, Țările de Jos (73%), Regatul Unit (71%) și Irlanda (71%) au cele mai mari rate de adoptare, reflectate, în parte, de dezvoltarea platformelor de tip “open banking” în Europa.

A treia ediție a raportului se bazează pe un studiu online derulat în rândul a peste 27.000 de consumatori activi în mediul digital din 27 de piețe. Anul acesta, studiul a inclus și 1.000 de întreprinderi mici și mijlocii (IMM) care utilizează servicii FinTech, provenind din China, SUA, Regatul Unit, Africa de Sud și Mexic.

Industria FinTech a crescut și s-a maturizat. Rata de adoptare crește mai repede decât s-a anticipat. Unul dintre motivele de creștere puternică este faptul că firmele de servicii financiare tradiționale s-au angajat în competiție la scară largă”, spune Gary Hwa, președinte executiv EY Global Financial Services Markets și coordonator EY Asia-Pacific Financial Services.

Transferurile de bani și serviciile de plată amplifică familiarizarea cu serviciile FinTech acestor servicii FinTech este și mai mare atât în India, cât și în China, unde 99,5% dintre consumatori știu de existența sistemelor de transfer de bani și de plăți cu telefonul mobil.

Prioritățile clienților se schimbă

Potrivit raportului EY Global FinTech Adoption Index 2019, așteptările consumatorilor au evoluat și au condus la schimbări radicale și inovații în industria serviciilor financiare. Băncile, asigurătorii și furnizorii de servicii de administrare a averii (wealth management) tradiționali aduc modificări revoluționare propriilor oferte, propunând servicii accesibile digital și inovatoare tehnologic.

Conform constatărilor raportului, în alegerea unui serviciu FinTech, 27% dintre clienți consideră “prețul” drept cel mai important, în timp ce 20% aleg „ușurința deschiderii unui cont”.

Pe piețe precum Chile, Franța și Japonia, lipsa „încrederii” este singurul factor care îi determină pe clienți să nu aleagă serviciile unui jucător FinTech și să meargă tot spre instituțiile financiare tradiționale.

IMM-urile – un segment distinct de clienți, în creștere rapidă

IMM-urile care au adoptat aceste servicii au influențat semnificativ evoluția pieței FinTech și au jucat un rol major în popularizarea acesteia. Cea mai mare rată de adoptare se înregistrează în China, de 61%, urmată de SUA, 23%.

”Multe dintre soluțiile Fintech adresate IMM-urilor activează astăzi într-un ecosistem mai complex decât acum 2-3 ani, cu soluții care mimează paradigma `open banking`. Clienții așteaptă, spre exemplu, nu doar servicii de creditare, dar și suport în gestionarea zilnică a operațiunilor de tipul `managed services`”, arată Cristian Cârstoiu, Partener, Departamentul de Asistență în Afaceri, EY România.

Având în vedere că se preconizează că actualii clienți vor continua să utilizeze serviciile FinTech și că mai multe companii se vor adăuga pe lista celor care folosesc aceste servicii, rata de adoptare globală ar putea crește foarte rapid de la o medie de 25% la 64%.

Companiile FinTech, care nu mai sunt doar niște promotori ai inovațiilor, au devenit concurenți sofisticați, cu o sferă de influență globală tot mai mare. Interacțiunile între acești noi jucători și companiile tradiționale și cele din afara industriei serviciilor financiare dau naștere unor ecosisteme FinTech care înlocuiesc clasicele parteneriate bilaterale”, a declarat Gary Hwa, președinte executiv EY Global Financial Services Markets și coordonator EY Asia-Pacific Financial Services.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: EY România

 

spot_img

Articole asemănătoare

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.

Start campanie de împădurire! Video

S-a dat startul campaniei de împădurire! Mai multe amănunte și o filmare, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Mai multe întreprinderi sunt investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată

Mai multe întreprinderi investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată. Unde și mai multe amănunte despre subiectul dat, în cele ce urmează.

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? Foto

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? La aceste întrebări, răspundem în celel ce urmează.