Recomandările de weekend: Aprecierea de sine

Date:

Share post:

Oriunde am privi, spre orice loc ni s-ar îndrepta pașii, punctul principal de pornire, de oprire și de a merge mai departe, suntem chiar noi înșine. Pentru a ne simți pe deplin mulțumiți, de tot și de toate, trebuie să recurgem la primul și cel mai important pas și anume – aprecierea de sine. Acesta este punctul de plecare și tot el este capătul de linie.

Atunci când apare satisfacția în relația ”eu cu mine”, vom simți împlinirea pe toate planurile vieții, de la A la Z.

Recomandarea de weekend este aceasta: permite ființei tale să se lase ghidată de energia sublimă subtilă a iubirii în procesul natural de autoapreciere, astfel încât să nu permitem a fi definiți de ceilalți.

Ceea ce cred alții despre tine nu te privește. Nu trebuie să căutăm acceptare și apreciere de la cei din jurul nostru, pentru că aceasta ar însemna să nu avem încredere în propriul suflet. Prin acceptarea de sine confirmăm Universului că suntem ceea ce vrem să fim, cu slăbiciunile și toate celelalte trăsături caracteristice, personale.

Prin conștiință ajungem la libertate, fericire, armonie și pace, cu noi înșine și cu ceilalți. Nu de pinzi de aprobarea nimănui, ai nevoie doar de conexiunea cu tine.

Egoul este care judecă și critică, find plin de nesiguranță, pe când sufletul este relaxat, liniștit și pașnic.

Iubește plin(ă) de compasiune și înțelegere propria ființă umană, minunată și unică, penttru că așa ești! Pornind de aici, toate ușile ți se vor deschide. Nu ai nevoie de chei, pentru că aprecierea de sine este un fel de ”Sesam deschide-te!”

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.