marți, februarie 7, 2023
-0.1 C
București
spot_img

Regele Charles al III-lea a fost proclamat oficial ca nou suveran al Marii Britanii, astăzi. Video

Regele Charles al III-lea a fost proclamat oficial ca nou suveran al națiunii în timpul unei reuniuni extraordinare a Consiliului de Aderare, transmisă pentru prima dată la televiziune.

În discursul său de declarație de la Palatul St James, regele a promis că, în urma “pierderii ireparabile”, se va “strădui să urmeze exemplul inspirat” al mamei sale decedate, “de iubire pe tot parcursul vieții și de serviciu dezinteresat”.

Proclamația a fost semnată de membri ai Consiliului Privat, printre care William, noul Prinț de Wales, Camilla, regina consort, lordul președinte al Consiliului Penny Mordaunt, prim-ministrul Liz Truss și arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Peste 200 de consilieri privilegiați – inclusiv șase foști prim-miniștri – au fost prezenți pentru a-l asculta pe Grefierul Consiliului citind Proclamația de Aderare în costume negre, prima din 1952.

Cântece de “Dumnezeu să-l salveze pe rege” au izbucnit în timpul ceremoniei, înainte ca fastul și circumstanțele să intre în plină desfășurare cu trupa Coldstream Guards strigând “hip, hip hooray!”.

Palatul St James a fost gazda spectaculoasei ceremonii. Foto: JOE GIDDENS/PA WIRE. O imagine rară

La finalul celei de-a doua ceremonii, sute de oameni s-au adunat pentru a urmări ultima ceremonie la Royal Exchange din City of London.

O procesiune se întoarce acum la Mansion House, condusă de Lordul primar al Londrei.

Compania de Pikeri și Mușchetari este însoțită de fanfara Companiei de Artilerie Onorabilă, mărșăluind cu muzică până la Mansion House.

La prânz, trompetele tocmai au sunat la Royal Exchange din centrul orașului pentru a deschide cea de-a doua Proclamație a lui Carol al III-lea.

Regele de arme Clarenceux citește Proclamația și o încheie declarând “God Save The King”.

Trompetele sună acum Salutul Regal, urmat de Imnul Național interpretat de fanfara Coldstream Guards.

Ceremonmialul s-a închis cu Lordul Primar al Londrei care a cerut mulțimii trei urale pentru Rege. Întreaga ceremonie click aici.

“God save the King” adică “Dumnezeu să-l salveze pe rege”!

Foto: The Telegraph

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole