Reprezentanții mediului de afaceri din Iași ajută la formarea viitorilor antreprenori și manageri

Date:

Share post:

Camera de Comerț și Industrie Iași și Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au pus anul trecut bazele unei noi colaborări, menite să contribuie la asigurarea unui nivel înalt de formare profesională inițială și aprofundată a specialiștilor, bazată pe cunoaștere, performanță și excelență, pe standarde  europene și pe cooperarea mediului universitar cu mediul de afaceri.

Schimbarea generațiilor și a modului de abordare a carierei profesionale conduce din ce în ce mai mult și spre o reformulare a comunicării și a conținutului educațional al programelor universitare, se arată într-un comunicat media emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Pentru a menține interesul și implicarea activă a studenților, prin cursuri și seminarii, nu se mai pot furniza informații unidirecțional și doar cu aspect teoretic, fiind necesară trecerea la o modalitate interactivă, bazată pe exemplificări din realitatea factuală, astfel încât studenții să fie mai bine pregătiți și ancorați în aspectele concrete ale economiei și pieței muncii.

Astfel, procesul educațional și de cercetare beneficiază de informații actuale din mediul economic, prin implicarea antreprenorilor și managerilor din cadrul companiilor în programele educaționale. Totodată, specialiștii FEAA se vor implica în derularea de cercetări de interes pentru mediul de afaceri, precum și în difuzarea rezultatelor acestora către sectorul economiei reale.

Colaborarea a produs deja rezultate concrete. Manageri, antreprenori și specialiști în diferite domenii ale activităților economice au fost prezenți pe parcursul primului semestru al anului universitar 2021-2022 la 12 discipline diferite, de la 9 programe de master: Administrarea Afacerilor, Analiza și Strategii de Marketing, Achiziții – Distribuție – Logistică, Managementul organizațiilor, Managementul Resurselor Umane, Managementul proiectelor, Management turistic și hotelier, Marketing și Comunicare în Afaceri, Managementul și Dezvoltarea Resurselor Umane.

În baza colaborării menționate, reprezentanții mediului de afaceri ieșean au participat la 21 de întâlniri cu studenții, însumând 36 de ore de dialog și transfer de experiență pe teme profesionale de actualitate.

„Am convenit împreună cu partenerii noștri de la FEAA să acordăm o atenție deosebită programelor de master prin invitarea în cadrul cursurilor și seminariilor, pe diverse discipline și teme de actualitate, a unor antreprenori și manageri de top. Aceștia au captivat atenția studenților, împărtășind din experiența și cunoștințele profesionale acumulate în diverse poziții manageriale, transmițându-le viziunea lor asupra afacerilor și pașii pe care i-au urmat pentru a avea succes. Economia are nevoie de o contribuție rapidă și inovativă a noilor generații, iar pentru aceasta trebuie să le oferim suport încă de pe băncile școlii”, a declarat Paul Butnariu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

„Ne bucurăm să constatăm că realitatea a validat ideea și valoarea acestei colaborări. Intervențiile invitaților din mediul de afaceri au fost deosebit de captivante, prin conținutul relevant de care au beneficiat studenții noștri, ținând cont că au avut interlocutori din mediul de business. Aceștia au abordat și aspectele frumoase și atrăgătoare, dar au pus în discuție și aspecte sensibile: poziționarea pe piață, dificultăți în aprovizionare, impactul variației prețurilor utilităților și materiilor prime, introducerea muncii de acasă sau așteptările oneste în relația angajat-angajator”, a declarat prof. univ. dr. Ștefan Andrei Neștian, Directorul Departamentului Management, Marketing și Administrarea Afacerilor din cadrul FEAA.

Proiectul este realizat de către Camera de Comerț și Industrie Iași, în colaboare cu Facultatea de economie și Administrarea Afacerilor A. I. Cuza.

Text: Directia Promovare si Relatia cu membrii
Camera de Comert si Industrie Iasi

Foto: Arhiva Info Anunț

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.