Republica Moldova a transmis Uniunii Europene chestionarul completat pentru aderare

Date:

Share post:

Republica Moldova a transmis astăzi (22.04.2022 n.r.), Uniunii Europene, chestionarul completat pentru aderare, pe care l-a primit de la Bruxelles pe data de 11 aprilie.

Chestionarul a fost transmis Ambasadorului UE la Chișinău, Janis Mazeiks, de Prim-ministrul Natalia Gavrilița, în cadrul unei ceremonii la Președinție cu participarea membrilor Comisiei naționale pentru integrare europeană, creată special, astăzi, prin decret prezidențial.

Comisia întrunește reprezentanți ai instituțiilor de stat și ai societății civile și va coordona eforturile de pregătire a țării pentru aderarea la Uniunea Europeană – proiectul de țară al Republicii Moldova, după cum se arată într-unb comunicat informativ, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Potrivit Președintelui Maia Sandu, Republica Moldova face încă un pas înainte pe calea integrării europene, iar realizarea acestui proiect presupune multă muncă și mobilizarea întregii societăți.

Suntem pregătiți pentru asta, pentru că vrem să oferim cetățenilor un trai mai bun, cu mai multe oportunități, într-o societate democratică. O țară mică și vulnerabilă, Moldova poate avea un viitor mai sigur, pașnic și prosper, în familia statelor membre ale Uniunii Europene”, a spus șeful statului vecin.

Imagini VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=gOMTSzkecIY&t=1s 

Text și foto: Direcția informare și comunicare cu mass-media a Președinției Republicii Moldova 

spot_img

Articole asemănătoare

Invitație la vizionarea unui nou film KineDok powered by One World Romania

Invitație. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

Maia Sandu, de Ziua României… Video

Maia Sandu, de Ziua României: „Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană”. 

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.