sâmbătă, iunie 10, 2023
29.1 C
București
spot_img

Republica Moldova a transmis Uniunii Europene chestionarul completat pentru aderare

Republica Moldova a transmis astăzi (22.04.2022 n.r.), Uniunii Europene, chestionarul completat pentru aderare, pe care l-a primit de la Bruxelles pe data de 11 aprilie.

Chestionarul a fost transmis Ambasadorului UE la Chișinău, Janis Mazeiks, de Prim-ministrul Natalia Gavrilița, în cadrul unei ceremonii la Președinție cu participarea membrilor Comisiei naționale pentru integrare europeană, creată special, astăzi, prin decret prezidențial.

Comisia întrunește reprezentanți ai instituțiilor de stat și ai societății civile și va coordona eforturile de pregătire a țării pentru aderarea la Uniunea Europeană – proiectul de țară al Republicii Moldova, după cum se arată într-unb comunicat informativ, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Potrivit Președintelui Maia Sandu, Republica Moldova face încă un pas înainte pe calea integrării europene, iar realizarea acestui proiect presupune multă muncă și mobilizarea întregii societăți.

Suntem pregătiți pentru asta, pentru că vrem să oferim cetățenilor un trai mai bun, cu mai multe oportunități, într-o societate democratică. O țară mică și vulnerabilă, Moldova poate avea un viitor mai sigur, pașnic și prosper, în familia statelor membre ale Uniunii Europene”, a spus șeful statului vecin.

Imagini VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=gOMTSzkecIY&t=1s 

Text și foto: Direcția informare și comunicare cu mass-media a Președinției Republicii Moldova 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole