Republica Moldova este prezentă la Forumul Global pentru Remitenţe, Investiții şi Dezvoltare

Date:

Share post:

Experiența acumulată de către Republica Moldova (fiind unica ţară din Europa de Est invitată la Forum), în implementarea proiectelor în domeniul migraţiei şi dezvoltării, în cadrul Parteneriatului de Mobilitate RM-UE a fost prezentată de către secretarul de stat al MAE IE, Daniela Morari, în cadrul Forumului Global pentru Remitenţe, Investiții şi Dezvoltare (GFRID), care se desfăşoară în perioada 8-10 mai, la Kuala Lumpur, Malaysia.

Discuțiile ce au loc în perioada 8-10 mai a.c., la Kuala Lumpur, contribuie, în mod special, la finalizarea procesului de negocieri a Compactului Global pentru Migrație, precum şi la implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă şi a Agendei 2030 în domeniul migraţiei, se arată într-un comunicat MAE IE din Chișinău.

În cadrul primei sesiuni a GFRID, cu genericul “Oameni în mișcare şi servicii financiare inclusiv într-o economie globalizată”, secretarul de stat Daniela Morari – fiind unul din vorbitorii cheie, a relatat despre experienţa Republici Moldova în implementarea proiectelor şi iniţiativelor în domeniul migraţiei şi dezvoltării în cadrul Parteneriatului de Mobilitate RM-UE. În acest sens oficialul moldovean menţionat:“Colectarea datelor privind migrația, inclusiv remitențele, analiza cuprinzătoare și reflectarea acestora în procesul de ajustare a politicilor, initiative concrete de reducere a costurilor migrației și explorarea noilor oportunități inclusive de acces la instrumente financiare pentru toți migranții, rămân în continuare a fi principalele provocări, dar în același timp servesc și în calitate de soluții, în valorificarea potențialului remitențelor în dezvoltarea țărilor de origine și destinație, precum și beneficiilor directe pentru migranți și familiile acestora”.

Participarea la acest Forum serveşte drept platformă pentru schimbul de opinii, dar şi în vederea preluării celor mai bune practici, precum şi a lecțiilor învățate în vederea maximizării impactului migrației asupra dezvoltării, inclusiv prin intermediul remitenţelor şi investițiilor.

Autor: Ion Panfil

 

spot_img

Articole asemănătoare

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.

Măsuri pentru diminuarea efectelor negative ale vremii caniculare la …

Măsuri pentru diminuarea efectelor negative ale vremii caniculare la ... Pentru a afla unde, cine și cum, vom citi materialul care urmează.