Republica Moldova este prezentă la Forumul Global pentru Remitenţe, Investiții şi Dezvoltare

Date:

Share post:

Experiența acumulată de către Republica Moldova (fiind unica ţară din Europa de Est invitată la Forum), în implementarea proiectelor în domeniul migraţiei şi dezvoltării, în cadrul Parteneriatului de Mobilitate RM-UE a fost prezentată de către secretarul de stat al MAE IE, Daniela Morari, în cadrul Forumului Global pentru Remitenţe, Investiții şi Dezvoltare (GFRID), care se desfăşoară în perioada 8-10 mai, la Kuala Lumpur, Malaysia.

Discuțiile ce au loc în perioada 8-10 mai a.c., la Kuala Lumpur, contribuie, în mod special, la finalizarea procesului de negocieri a Compactului Global pentru Migrație, precum şi la implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă şi a Agendei 2030 în domeniul migraţiei, se arată într-un comunicat MAE IE din Chișinău.

În cadrul primei sesiuni a GFRID, cu genericul “Oameni în mișcare şi servicii financiare inclusiv într-o economie globalizată”, secretarul de stat Daniela Morari – fiind unul din vorbitorii cheie, a relatat despre experienţa Republici Moldova în implementarea proiectelor şi iniţiativelor în domeniul migraţiei şi dezvoltării în cadrul Parteneriatului de Mobilitate RM-UE. În acest sens oficialul moldovean menţionat:“Colectarea datelor privind migrația, inclusiv remitențele, analiza cuprinzătoare și reflectarea acestora în procesul de ajustare a politicilor, initiative concrete de reducere a costurilor migrației și explorarea noilor oportunități inclusive de acces la instrumente financiare pentru toți migranții, rămân în continuare a fi principalele provocări, dar în același timp servesc și în calitate de soluții, în valorificarea potențialului remitențelor în dezvoltarea țărilor de origine și destinație, precum și beneficiilor directe pentru migranți și familiile acestora”.

Participarea la acest Forum serveşte drept platformă pentru schimbul de opinii, dar şi în vederea preluării celor mai bune practici, precum şi a lecțiilor învățate în vederea maximizării impactului migrației asupra dezvoltării, inclusiv prin intermediul remitenţelor şi investițiilor.

Autor: Ion Panfil

 

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.