sâmbătă, septembrie 23, 2023
21.8 C
București
spot_img

Republica Moldova trebuie să continue apropierea de UE

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a  subliniat în cadrul Reuniunii Ambasadorilor Republicii Moldova că țara trebuie să se concentreze și mai mult pe aprofundarea relațiilor cu instituțiile europene și statele membre ale UE.

În cuvântul de salut adresat ambasadorilor, Iurie Leancă a reiterat faptul că integrarea europeană este prioritatea principală a Republicii Moldova. Totodată, vicepremierul pentru Integrare Europeană a enumerat obiectivele setate pentru anul 2018 precum menținerea unui dialog multidimensional cu Uniunea Europeană, implementarea Acordului de Asociere, racordarea legislației naționale la Acquis-ul comunitar, aprofundarea colaborării cu statele Parteneriatului Estic, etc.

Nu există o altă soluție pentru Republica Moldova decât integrarea în Uniunea Europeană. Împreună trebuie să depunem toate eforturile pentru a realiza acest deziderat. Indiferent de situația de moment dintre relația Chișinău-Bruxelles, împreună trebuie să ne axăm pe aprofundarea relațiilor cu instituțiile europene reieșind din interesele cetățenilor țării noastre“, a declarat vicepremierul Iurie Leancă.

În urma discuțiilor cu diplomaţii moldoveni au fost stabilite sarcinile şi priorităţile pe termen scurt și mediu în vederea dezvoltării dialogului cu Uniunea Europeană pe toate segmentele de interes comun.

Autor: Sofia Filip
Foto:Guvernul Republicii Moldova

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole