Prins pe timp de restricții la pescuit, în apele de frontieră

Date:

Share post:

Un locuitor al satului Crihana Veche din Republica Moldova este cercetat pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și pescuit ilegal în apele de frontieră. Acesta a folosit o barcă și 16 plase de pescuit, reușind până la depistarea lui să prindă circa 5 kg de pește.
În perioada de prohibiție, mulți cetățeni ai țării vecine ignoră restricțiile impuse, fapt confirmat în cazul din 29 aprilie 2022, după cum ne confirmă comunicatul emis spre difuzaer redacției INFO ANUNȚ. Polițiștii de frontieră au depistat cetățenaul moldovea în timp ce pescuia pe apele unui bazin acvatic, situat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Cahul.
O bună perioadă de timp, acțiunile bărbatului au fost monitorizate și în momentul acostării bărcii pe mal, patrula a intervenit pentru verificările de rigoare.
În cadrul legitimării persoanei a fost stabilit că aceasta nu-și avizase accesul în zona de frontieră și a mers la pescuit în perioadă de restricții la prins pește.
Acesta avea cu el 800 metri de plase monofilament, din care au fost scoase circa 5 kg de pește.
Ca urmare, persoana a fost condusă la subdiviziunea de frontieră, fiindu-i întocmit proces-verbal pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, conform art. 332 al. (1) Cod contravențional al RM, cu aplicarea amenzii în valoare de 12 unități convenționale.
Totodată, a fost sesizat Inspectoratul pentru Protecția Mediului regiunea Cahul, care s-au prezentat la fața locului pentru a prelua probele, cu stabilirea prejudiciului cauzat, urmând să documenteze cazul de pescuit ilicit conform art.114 al. (1) Cod Contravențional al RM.
Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.