Restricții la transportul internațional pentru combaterea COVID-19

Date:

Share post:

Ambasada României în Republica Moldova informează că, în contextul combaterii riscului de răspândire a infecției cu COVID-19, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a emis Hotărârea nr.6 din 09.03.2020 care vizează unele măsuri cu aplicabilitate începând cu 10.03.2020, ora 12,00.

Potrivit art.4, aliniatul (1 ), se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia și din Italia spre România, începând cu data de 10.03.2020, ora 12,00, până la data de 31.03.2020, ora 12,00.

Totodată, art.4 aliniatul (2) prevede că, operatorii de transport rutier de persoane care efectuează servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale care tranzitează Italia, au obligația de comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia către România, faptul că vor intra în carantină/autoizolare pe teritoriul României și își vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declarații pe propria răspundere la îmbarcarea în autobuz, se arată în anunțul informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Având în vedere măsurile de mai sus, toți operatorii de transport internațional și cetățenii Republicii Moldova sunt rugați să ia în calcul toate prevederile actului normativ menționat în perspectiva planificării unor călătorii cu tranzitarea României spre și din Italia, transmite aceeași sursă media.

Foto: Arhiva INFO ANUNȚ

spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...