marți, februarie 7, 2023
-0.1 C
București
spot_img

S-a anunțat concursul de fotografie al Fundației ENAIRE 2023

Premiul întâi este în valoare de 12.000 de euro, cu 8.000 de euro pentru locul al doilea și 5.000 de euro pentru locul al treilea.

ENAIRE este grupul de navigație aeriană care administrează Aeroportul Palma-Mallorca.

Premiul de fotografie, care împlinește anul acesta 16 ani, recunoaște lucrările originale cu subiect artistic sau liber care nu au fost premiate în cadrul altor concursuri. Fiecare autor poate prezenta până la trei fotografii.

Cele trei lucrări câștigătoare vor face parte din Colecția de artă contemporană a Fundației ENAIRE.

Premiul întâi este în valoare de 12.000 de euro, cu 8.000 de euro pentru locul al doilea și 5.000 de euro pentru locul al treilea.

Premiul pentru fotografie este structurat în două etape care combină formate digitale și fizice. Fotografiile care optează pentru premiu trebuie să fie prezentate în format digital în perioada 3 februarie – 21 martie, folosind formularul de înscriere pe care Fundația ENAIRE îl are pe site-ul său: www.enaire.es.

Toate informațiile și regulile sunt disponibile pe site-ul web și pe site-urile de socializare ale Fundației ENAIRE. De asemenea, se va acorda un premiu special fotografiei care va primi cele mai multe voturi (like-uri) dintre cele 30 de candidate.

Fundația ENAIRE este o organizație culturală legată de ENAIRE.

Printre obiectivele sale se numără promovarea culturii aeronautice și conservarea, extinderea și răspândirea patrimoniului artistic al ENAIRE. Acest patrimoniu constă într-o colecție remarcabilă de artă spaniolă și ibero-americană, care se întinde din a doua jumătate a secolului al XX-lea până în prezent și cuprinde peste o mie de lucrări de toate tipurile.

În plus, din iulie anul trecut, Fundația ENAIRE are un sediu permanent pentru colecția ENAIRE de artă contemporană la Naves de Gamazo din Santander, Spania.

Santander este capitala comunității autonome și regiunii istorice Cantabria, situată pe coasta de nord a Spaniei. Este un oraș portuar situat la est de Gijón și la vest de Bilbao, cu o populație de 172.000 de locuitori (2017).

Se crede că a fost un port încă din antichitate, datorită locației sale favorabile, și este atestat documentar încă din secolul al XI-lea. O mare parte din orașul medieval a fost pierdut în Marele incendiu din 1941.

Astăzi, orașul vechi rămas, plaja și alte atracții sunt populare printre turiști și alți vizitatori, iar economia sa se bazează în principal pe servicii. Portul este încă foarte activ, iar un serviciu regulat de feribot operează către Regatul Unit. Peștele și fructele de mare domină bucătăria locală.

Santander găzduiește în special sediul central al băncii multinaționale Banco Santander, care a fost fondată acolo. Orașul are o climă blândă, tipică pentru coasta de nord a Spaniei, cu precipitații frecvente și temperaturi stabile. Valurile de frig și valurile de căldură sunt foarte rare.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole