vineri, iunie 2, 2023
29.2 C
București
spot_img

S-a dat anunțul. Când va avea loc simularea admiterii la UMF

Organizațiile studenţeşti de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) vor organiza şi în acest an două ediţii ale unui concurs de simulare a admiterii, la care se pot înscrie toţi elevii de clasele a XI-a şi a XII-a, ce doresc să se familiarizeze cu proba care va fi dată vara, oficial.

Atenție! Proba se poate susţine pentru zece specializări, care sunt şi printre cele mai căutate ale universităţii, concurenţa şi interesul cel mai mare fiind pentru Medicină Generală.

Datele exacte de simulare a examenului

Sesiunile din 2023 vor avea loc pe 12 martie şi pe 30 aprilie, iar un candidat poate participa la ambele testări, atâta timp cât se înscrie la fiecare dintre acestea şi plăteşte taxa corespunzătoare. În fiecare an, peste 1.400 de tineri susţin această simulare. Înscrierile sunt deschise până pe 26 februarie, iar taxa de participare este de 70 de lei. Testele se vor da fizic, faţă în faţă, în amfiteatrele universităţii, din aceeaşi programă ca examenul propriu-zis de admitere.

În ce constă această simulare și alte date informative

„Simularea Concursului de Admitere este un proiect educaţional destinat elevilor sau oricărei persoane care doreşte să se înscrie la Universitatea de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa» Iaşi. Proiectul are ca scop principal simularea procesului de examinare din cadrul concursului de admitere, precum şi evaluarea personală a fiecărui candidat”, au transmis reprezentanţii organizațiilor studenţeşti.

Simularea va urma modelul testului: va fi de format grilă, de trei ore, din bibliografia existentă pe siteul UMF pentru fiecare specializare. Vor fi atât întrebări la prima vedere, realizate de cadrele didactice ale universităţii, cât şi din culegerea de teste pentru admitere publicată la editura universităţii.

Testarea va începe de la ora 10.00, iar cei care nu sunt prezenţi până la momentul respectiv nu vor mai fi primiţi ulterior, potrivit presei locale.

Pentru ca tinerii să facă acest pas este nevoie de un singur lucru: curaj!

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole