joi, decembrie 8, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATES-a lansat Fundația Prietenii Muzeului de Istorie a României

S-a lansat Fundația Prietenii Muzeului de Istorie a României

Cu puțin timp în urmă, a avut loc inaugurarea Fundației Prietenii Muzeului de Istorie a României.

”Suntem onorați și bucuroși să anunțăm inaugurarea oficială a unui mediu de întâlnire dintre viața Muzeului Național de Istorie a României și comunitatea care prețuiește istoria”, spun azi inițiatorii ideii.

Prima întâlnire a Fundației Prietenii Muzeului de Istorie a României (PMIR) a avut loc pe 26 octombrie a.c., la sediul Muzeului Național de Istorie a României (MNIR) din Calea Victoriei nr.12, București.

Cunoașterea istoriei ne ancorează corect în societate, ne poate inspira să fim mai buni, mai conștienți și ne oferă sentimentul apartenenței și al identității naționale, într-o lume a diversității culturale.

Istoria ne aduce împreună indiferent de generații. De aceea, scopul principal al Fundației PMIR este de a crea o comunitate care să se implice activ în promovarea istoriei și a culturii românești. De asemenea, să atragă sprijinul societății civile și a mediului privat, pentru a contribui la îmbogățirea patrimoniului cultural și a diseminării activității MNIR, pentru un beneficiu reciproc.

Comunitatea PMIR

Fundația este persoană juridică română, neguvernamentală și apolitică în temeiul dreptului de asociere prevăzut de Constituția României și de Ordonanța Guvernului nr. 26/2000, modificată, cu privire la asociații și fundații.

Fundația PMIR va fi alături de Muzeul Național de Istorie a României în misiunea sa de prezentare a istoriei care încă se desfășoară și din care noi, toți, suntem parte integrantă. Ne puteți urmări acțiunile pe website-ul nostru: www.pmir.org

Sunteți așteptați să vă alăturați comunității și să faceți parte activ din viața Muzeului Național de Istorie a României, colecțiile de mare valoare și activitățile sale aparținându-ne nouă, tuturor, celor care trăim în spațiul cultural românesc, au transmis pentru Info Anunț Prietenii Muzeului de Istorie a României.

Date informative

Muzeul Național de Istorie a României este un muzeu situat pe Calea Victoriei din București, România, care conține artefacte istorice românești din preistorie și până în epoca modernă.

Muzeul se află în interiorul fostului Palat al Poștei Române, care găzduiește și un muzeu filatelic. Cu o suprafață de peste 8.000 de metri pătrați, muzeul are aproximativ 60 de săli de expoziție valoroase. Printre exponatele permanente se numără un mulaj în ghips al întregii Columne a lui Traian, bijuteriile Coroanei României și tezaurul de la Pietroasele.

Editor: Elena Ștefan

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE