luni, ianuarie 30, 2023
-0.6 C
București
spot_img

S-a pornit spre Europa cu un act falsificat în portmoneu, pe post de suvenir

„Am primit cadou această carte de identitate și o păstram ca pe un suvenir”. Este declarația unui cetățean al Republicii Moldova asupra căruia s-a depistat un documentat oficial contrafăcut. Cazul a avut loc în dimineața zilei de 20 iulie curent, în punctul de trecere a frontierei Leușeni.
Pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova, la controlul de frontieră s-a apropiat un autocar cu destinația Franța. Printre pasageri se număra și un tânăr de 29 de ani, din Bender.
Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar asupra persoanei și bagajelor acesteia. Drept urmare, în portmoneul călătorului s-a depistat o carte de identitate, emisă pe un alt nume, dar avea imprimată fotografia persoanei în cauză. Documentul falsificat avea însemnele autorității competente din Slovacia.
Audiat, tânărul a declarat că a primit documentul respectiv în dar și îl păstra ca pe un suvenir. E prima dată când pleacă în străinătate și a luat ,,suvenirul” cu sine.
În repercusiune, cartea de identitate a fost sigilată și transmisă pentru efectuarea expertizei tehnice pentru stabilirea legalității acesteia.
Pe numele pasagerului s-au inițiat cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. În dependență de rezultat se va face încadrarea juridică a faptei și luarea măsurilor legale ce se impun. Tânărul a făcut cale întoarsă.
Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole