sâmbătă, noiembrie 26, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATESchimbarea la Față a Domnului

Schimbarea la Față a Domnului

La 6 august, creștinii sărbătoresc Schimbarea la Față a Domnului sau Obrejenia.  Aceasă sărbătoare ortodoxă amintește de minunea petrecută pe muntele Tabor. În timp ce Iisus se ruga, apostolii, copleșiți de somn, au tresărit la un moment dat, șocați fiind de o priveliște nemaivăzută: chipul Mântuitorului s-a transformat, fața lui strălucea ca soarele, iar hainele Lui au devenit albe ca zăpada. Apoi, în momentele care au urmat, s-a întâmplat un lucru și mai neobișnuit: în această lumină doi bărbați stăteau de vorbă cu Iisus despre moartea Sa în Ierusalim. Cei doi au fost identificați ca fiind doi mari prororoci ai Vechiului Testament, Moise și Ilie.

Semnificația religioasă a acestei sărbători este vederea lui Dumnezeu și transfigurarea omului, posibilitatea lui de a se îndumnezei încă din viața pământeană.

În popor, această sărbătoare este prăznuită pe data de 6 august și este privită ca fiind începutul toamnei. Schimbarea la față mai este numită și Obrejenia, denumire din slavonă, care se traduce prin schimbare, transformare. Denumirea în limba greacă a acestei sărbători este Metamorphosis – transfigurarea.

Despre aceasta vorbește și Sfântul Antim Ivireanul care o numește Dumnezeiasca Înfrumusețarea a lui Hristos.

Foto: mesajeurarifelicitari.com

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE