Școala de programare Codecool a ajuns la 100 de cursanţi

Date:

Share post:

Lansată pe piața din România în septembrie 2019, școala de programare Codecool a ajuns la 100 de studenți, prima grupă de cursanți urmând să finalizeze şcoala la sfârșitul verii.

În continuare, România se confruntă cu un un deficit anual semnificativ de specialiști în domeniul IT, conform unui studiu realizat anul trecut de Codecool în parteneriat cu Brainspotting.

Odată cu schimbările economice actuale, acestui deficit i se adaugă șomajul apărut pe piața muncii, astfel încât cursurile alternative de programare devin o soluție de specializare pentru cei care vor o nouă perspectivă de carieră, se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

În luna iunie, școala a fost autorizată de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației Naționale, absolvenții cursurilor putând aplica acum și pentru joburile ce necesită o acreditare oficială.

„Ne bucurăm că am ajuns deja la 100 de studenți, la nici un an de la lansare. Faptul că înscrierile au continuat și în aceste ultime luni destul de dificile și incerte, nu face decât să ne confirme că oferim un produs de calitate, în care oamenii au încredere și, cel mai important, este extrem de util pentru cei care doresc să înceapă o carieră în domeniul IT. Cererea pentru specialiști este în continuare foarte mare, iar acum că am obținut și acreditarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, dar și a Ministerului Educației, credem că reprezentăm mai mult decât oricând o alternativă viabilă și eficientă la formatul tradițional de studii. Oricine își dorește o carieră în programare este binevenit la Codecool, unde nu este necesară experiența, ci doar o motivație puternică și multă implicare“, spune Claudia Tamași, Country Manager Codecool România.

Codecool vine în întâmpinarea cererii de specialiști, prin intermediul cursului de Full Stack Developer, care poate fi absolvit în 12 luni. Acest model este unul deja testat cu succes în Ungaria și Polonia, prin care școala garantează un job într-una dintre companiile partenere la finalul cursurilor, dar și posibilitatea plății acestora abia după angajare, potrivit comunicatului media al PR CONAN.

În plus, Codecool a lansat recent un nou curs, de Front End Developer, pentru cei care caută o soluție rapidă de reconversie profesională. Acesta poate fi finalizat în doar 4 luni, iar absolvenții lui vor putea aplica pentru unul dintre cele peste 900 joburi disponibile în IT.

Istoric

Misiunea principală a școlii de programare Codecool, înființată prin fondurile de capital privat din Ungaria, este de a reinventa procesul de educație IT și de a completa lipsa actuală și viitoare a profesioniștilor, prin intermediul programului său unic de instruire, orientat spre practică. Compania oferă cursuri de programare intensivă de 12 plus 6 luni sau cursuri scurte de 4 luni, care se desfășoară exclusiv online. Codecool este prezent în București, Budapesta, Miskolc, Cracovia și Varșovia și are obiectivul pe termen mediu de a-și stabili prezența în 10 mari orașe europene. Programul de formare este implementat cu ajutorul mentorilor și garantează un loc de muncă după terminarea cursurilor. În plus, cursanții au posibilitatea de a achita taxa de școlarizare abia la finalul cursurilor, odată cu angajarea lor în domeniu. Mai multe detalii pe: www.codecool.com/ro

Foto și text: PR CONAN

 

spot_img

Articole asemănătoare

Maia Sandu le-a urat succese și noroc sportivilor moldoveni care participă la Jocurile Olimpice de la Paris. Foto

Maia Sandu le-a urat succese și noroc sportivilor moldoveni care participă la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Iată că s-a dublat numărul de cereri electronice de acces în zona de frontieră. Foto

Iată că s-a dublat numărul de cereri electronice de acces în zona de frontieră, în prima jumătate a anului 2024. Mai multe amănunte, în cele ce urmează.

Mirra Andreeva și Elina Avanesyan dispută prima lor finală în circuit, la UniCredit Iași Open

Mirra Andreeva și Elina Avanesyan dispută prima lor finală în circuit, la UniCredit Iași Open. Finala de dublu va începe la ora 14.30, iar cea de simplu nu înainte de 17.00. Redăm în cele ce urmează parcursul finalistelor până în ultimul act.

Noi informații: Jaqueline Cristian s-a oprit în sferturi la UniCredit Iași Open

Noi informații: Jaqueline Cristian s-a oprit în sferturi la UniCredit Iași Open. După două ediții cu câte cel puțin o finalistă, în acest an România rămâne fără reprezentantă în fazele finale ale turneului WTA 250 UniCredit Iași Open