Serviciul 112 va fi dat în exploatare la sfârșit de martie și la Chișinău

Date:

Share post:

Sistemului Informațional Automatizat al Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 va fi dat parțial în exploatare la sfârșitul lunii martie, iar în variantă deplină – până pe 30 iunie.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, citat de IPN, termenul inițial era: trimestrul IV-a, 2018.
Serviciul 112 are ca scop preluarea și procesarea apelurilor de urgență la un număr universal de telefon și reducerea timpului de intervenție a serviciilor specializate. Acesta va funcționa în regim non-stop, iar toate apelurile vor fi gratuite, atât în rețeaua de telefonie fixă, cât și cea mobilă.
Serviciul 112 va avea două centre de preluare a apelurilor, fiecare cu spațiu tehnologic propriu, dar acestea vor fi interoperabile.
Menționăm că 112 este numărul unic pentru apelurile de urgență, activ în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Actualmente, în R. Moldova există trei numere de telefon de urgență care pot fi apelate în caz de urgență: 901, 902, 903.

Cu referire la acest eveniment, premierul R. Moldova, Pavel Filip, a subliniat că ”este importantă reacția cât mai promptă în situațiile critice, când orice secundă contează pentru salvarea de vieți omenești, iar noua tehnologie va reduce substanțial timpul de intervenție în situațiile de urgență”.

Șeful Guvernului de la Chișinău a solicitat tuturor autorităților locale și centrale din R. Moldova să fie întreprinse toate măsurile necesare pentru implementarea cât mai eficientă a Serviciului unic pentru apelurile de urgență 112.

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Foto

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Te-ai bucurat de cele mai frumoase evenimente sub cerul liber, ai avut parte de distracție.

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu. Muzeul Național de Istorie a României organizează, în lunile iulie și august 2024, o serie de ateliere de creație și educație muzeală care valorifică două dintre expozițiile temporare disponibile publicului în această perioadă.

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Foto

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Mai multe amănunte, în continuare, la Infoanunț.

Știați că… UAIC ocupă locul … în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024

Știați că... UAIC ocupă locul ... în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024.