Serviciul 112 va fi dat în exploatare la sfârșit de martie și la Chișinău

Date:

Share post:

Sistemului Informațional Automatizat al Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 va fi dat parțial în exploatare la sfârșitul lunii martie, iar în variantă deplină – până pe 30 iunie.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, citat de IPN, termenul inițial era: trimestrul IV-a, 2018.
Serviciul 112 are ca scop preluarea și procesarea apelurilor de urgență la un număr universal de telefon și reducerea timpului de intervenție a serviciilor specializate. Acesta va funcționa în regim non-stop, iar toate apelurile vor fi gratuite, atât în rețeaua de telefonie fixă, cât și cea mobilă.
Serviciul 112 va avea două centre de preluare a apelurilor, fiecare cu spațiu tehnologic propriu, dar acestea vor fi interoperabile.
Menționăm că 112 este numărul unic pentru apelurile de urgență, activ în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Actualmente, în R. Moldova există trei numere de telefon de urgență care pot fi apelate în caz de urgență: 901, 902, 903.

Cu referire la acest eveniment, premierul R. Moldova, Pavel Filip, a subliniat că ”este importantă reacția cât mai promptă în situațiile critice, când orice secundă contează pentru salvarea de vieți omenești, iar noua tehnologie va reduce substanțial timpul de intervenție în situațiile de urgență”.

Șeful Guvernului de la Chișinău a solicitat tuturor autorităților locale și centrale din R. Moldova să fie întreprinse toate măsurile necesare pentru implementarea cât mai eficientă a Serviciului unic pentru apelurile de urgență 112.

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde…

Ce-și doresc femeile?! La această întrebare răspunde... Cine, unde și mai ales despre ce este vorba. Așa că ... mai multe amănunte în cele  ce urmează.

Cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali. Foto

Iată cum arată încălțămintea pentru copii contrafăcută, reținută de inspectorii vamali, în imaginile pe care le redăm în articolul de azi, la Infoanunț.

Azi: Miercurea alarmelor!

Azi: Miercurea alarmelor! Având în vedere necesitatea informării populației cu privire la semnalele de alarmare acustice, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a planificat...

Începe campania de primăvară… la curățenie! Unde?

Începe campania de primăvară... la curățenie! Unde? Despre aceasta vorbim pe larg în materialul care urmează.