Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Date:

Share post:

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt sărbătoriți de către creștinii din toată lumea , astăzi, 29 iunie. Despre Sfântul Petru se știe că s-a născut în localitatea Betsaida, din Galileea, fiind fiul lui Iona și fratele mai mare al lui Andrei, cel dintâi cu har divin. Inițial, el a avut numele de Siomon, dar Iisus i-a schimbat numele în Petru.

Sfântul Pavel, căruia i se spunea ”apostolul neamurilor”, pentru că predica Evanghelia, s-a născut într-o familie de oameni bogați, iudei din Tarsul Ciliciei. Acesta a primit o educație aleasă, la școala rabinului Gamaliel.

Apostolul Petru a propovăduit Evanghelia în Ierusalim, în Iudeea și în Antiohia, acolo unde membrii bisericii s-au numit, pentru prima dată în istorie, creștini. Despre Petru se spune că a ajuns la Roma, unde a format biserica. A sfârșit răstignit pe cruce, în capitala Imperiului Roman. Acesta a cerut să fie răstignit cu capul ăn jos, pentru a se deosebi de modul de răstignire a lui Iisus. Pe locul unde a fost răstignit Sf. Petru găsim, astăzi, Bazilica San Pietro din Vatican.

Sfântul Apostol Pavel a propovăduit pe Hristos tuturor, străbătând, în trei călătorii misionare, toată Asia, Spania, Italia și Britania, înființând, pe parcursului drumului său, mai multe comunități creștine, hirotonisind episcopi, preoți și diaconi. El a murit la Roma, în aceeași zi cu Petru, tot ca martir, dar prin decapitare.

Foto: Internet/ortodoxia

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.