marți, martie 21, 2023
12.7 C
București
spot_img

În Spania se deschide o pârtie pentru schiori și snowboarderi experți

Pârtia La Laguna din stațiunea de schi Sierra Nevada din Spania a fost deschisă pentru schiori și snowboarderi experți

Stațiunea de schi Sierra Nevada din Spania a anunțat deschiderea pârtiei pentru experți, cunoscută sub numele de La Laguna.

Rezervată doar schiorilor și snowboarderilor experți, deschiderea acestei pârtii din Granada a extins suprafața schiabilă la 57 de kilometri, cu o cădere totală de aproximativ 1.200 de metri.

Într-un comunicat emis de Cetursa, compania care administrează stațiunea de schi, se precizează că La Laguna a fost deschisă parțial după o cantitate bună de zăpadă acumulată în regiune.

Compania a precizat că se va putea schia și pe pârtia Trucha, deoarece secțiunea intermediară este deschisă.

Alte zone care au fost deschise includ Cuesta de las Artesillas, care a fost deschisă în totalitate, și pista olimpică, care a fost deschisă doar în ultima parte.

Cetursa a mai spus că anterior au fost făcute mai multe încercări de a deschide La Laguna, dar au eșuat din cauza lipsei de zăpadă. Aceasta a precizat că deschiderea a fost posibilă doar datorită creșterii cantității de zăpadă din ultimele zile.

După deschiderea acestui tronson, stațiunea din Sierra Nevada are acum un total de 75 de kilometri de zone schiabile, care includ 94 de pârtii. Aceștia au mai spus că au fost deschise și pârtiile negre, inclusiv Fuente del Tesoro, Enebro, Tubo del Enebro și El Paso.

Cetursa a mai anunțat că personalul companiei va evalua posibilitatea de a deschide în continuare noi pârtii.

Informații despre Sierra Nevada

Sierra Nevada, în traducere însemnând “lanț muntos acoperit de zăpadă”, este un lanț muntos din provincia andaluză Granada din Spania. Conține cel mai înalt punct din Spania continentală: Mulhacén, la 3.479 de metri deasupra nivelului mării.

Este o destinație turistică populară, deoarece vârfurile sale înalte fac posibilă practicarea schiului într-una dintre cele mai sudice stațiuni de schi din Europa, într-o zonă situată de-a lungul Mării Mediteraneene cunoscută predominant pentru temperaturile sale calde și soarele abundent. La poalele sale se găsește orașul Granada, iar puțin mai la sud, Almería și Malaga.

Unele părți ale lanțului au fost incluse în Parcul Național Sierra Nevada. De asemenea, lanțul a fost declarat rezervație a biosferei. Observatorul Sierra Nevada și radiotelescopul IRAM se află pe versanții nordici, la o altitudine de 2.800 de metri (9.200 ft).

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole