Șlagărul LLMM-2019 și-a decernat câștigătorii

Date:

Share post:

În incinta Liceului de Limbi Moderne și Management (LLMM), al patrulea an consecutiv, a avut loc Concursul ”Șlagărul LLMM-2019”. Este un concurs destinat elevilor de școală generală și liceu, care face parte din ansamblul de evenimente destinate decadei de limbi străine, pentru anul de studii 2018-2019. 

Ordinea Zilei a fost prezentă la eveniment și a făcut parte din juriu, alături de specialistul în domeniu muzical, solistul de muzică ușoară de la Chișinău, Laurențiu Popescu și de reprezentanți ai liceului.

Laurențiu Popescu, după cum însuși a povestit, este originar din Nordul R. Moldova și provine dintr-o familie cu 11 copii, el fiind mezinul. A cânta, pentru Laurențiu Popescu, este mai mult decât pasiune, este un mod de viață. Născut în zodia Taurului, solistul de la Chișinău este omul care a știut întotdeauna ce vrea.  Și muzica a fost primul gând pornit din suflet, încă din momentul în care a decis să urmeze Școala Muzicală ”Ștefan Neaga” de la Chișinău,  care i-a aduse recunoaștere profesională și împlinire.

Îmbinând utilul cu plăcutul

Elevi, de la clasa 0 și până la clasa a 9-a, au interpretat diferite cântece în limba rusă, română și engleză, școala fiind renumită în Republica Moldova prin accentul lingvistic al învățământului. Emoționați, cuminți, timizi și creativi. Aceștia sunt tinerii de la LLMM, care reprezintă generația de mâine.

De fapt, acesta este și mesajul concursului, care a avut ca scop îmbinarea armonioasă a utilului cu plăcutul, utilul pentru că elevii au repetat pe deplin materia învățată la limbile străine și plăcutul, deoarece a cânta este o pasiune care le aduce încredere în sine, afirmare și bucurie. Sămânța plantată la LLMM dă permanent roade. Și roadele sunt acești copii, care și-au luat rolul de cântăreți în serios, interpretând melodii culese din diferite colțuri ale lumii.

Tradiție și continuitate

Inițiatorul acestei frumoase manifestări artistice, Tatiana Țugulschi, profesor de limba rusă, ne-a mărturisit că este bucuroasă de faptul că al patrulea an la rând reușește să adune în aceeași sală festivă elevi, profesori, reprezentanți ai conducerii școlii, ai mass-media și vedete ale estradei din Republica Moldova. Tatiana Țugulschi mulțumește, prin intermediul nostru, solistului Laurențiu Popescu, un om cu suflet mare, care a adus bucurie copiilor prin cele două șlagăre dăruite din suflet, cântecul dedicat profesorilor și melodia transmisă tuturor părinților, cei aflați pe Pământ, precum și cei plecați ”departe”, după cum artistul a spus vorbind despre piesele alese deloc la întâmplare. O altă mulțumire a fost adresată tinerilor curajoși care au avut ceva de transmis prin cântecele lor.

Decernarea premiilor

Anunțarea câștigătorilor, după ce juriul a calculat punctele adunate și a decis de comun acord câștigătorii locurilor 1, 2 și 3, ne-a revenit nouă, celor de la Ordinea Zilei.

Pe primul loc s-au situat frații Beatrice și Damian Ivanțoc, de la clasa a 7-a și respectiv, clasa 0. Ei au interpretat în duet o melodie frumoasă, în limba română, intitulată semnificativ ”Orașul adormit”.

Locul 2 a fost decernat elevei din clasa a 8-a, Valeria Pătrașcu, care a cântat melodia ”Sorry”, în limba engleză.

Iar locul 3, pe deplin merit, a fost oferit formației ”Steluțele”, clasa a 7-a, care au interpretat piesa ”Pisica neagră”, în limba rusă.

Premii pentru toți

Toți ar fi meritat premiul 1. Chiar și specialistul juriului, solistul Laurențiu Popescu, a notat toți participanții cu aceeași notă maximă pentru tinerii interpreți, nota 8, menționând că nota 10 poate fi acordată numai celor care sunt soliști consacrați.

Atunci când pornim la acest drum, al muzicii, ca pe orice alt drum în viață, trebuie să creștem treptat sau după cum ne-a spus Zaharii Aramă, directorul liceului, profesor de limba engleză: ”step by step”.

Toți tinerii care au cântat au demonstrat că a se afirma este un prim pas important în viața de acum, pentru ziua de mâine. Nu neapărat că vor urma toți calea muzicii, dar cu siguranță exercițiul  de azi le va aduce siguranță, stabilitate, înțelepciune și un viitor luminos în anii ce vor urma. Toți participanții au primit diplome cu mențiune. Aici, cei mici, dar și cei mari, s-au încărcat cu energie pozitivă, voie bună și au plecat acasă cu cel mai de preț DAR și anume zâmbetul pe buze.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Ion Panfil
spot_img

Articole asemănătoare

Primii fulgi de zăpadă au sosit! Poliția de Frontieră vine cu recomandări pentru o călătorie sigură

Primii fulgi de zăpadă au sosit! Poliția de Frontieră vine cu recomandări pentru o călătorie sigură. Odată cu primii...

Reduceri de până la 50% pentru vacanțele din 2025, la Târgul de Turism al României

Reduceri de până la 50% pentru vacanțele din 2025, la Târgul de Turism al României. Pentru ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, 21-24 noiembrie 2024

Invitație la la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania

Invitație la la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania. KineDok este un program unic în Europa

Noii miniștri au depus jurământul la Chișinău

Noii miniștri au depus jurământul de învestire în funcție, la Chișinău. Mai multe amănunte, în cele ce urmează.