marți, februarie 7, 2023
-0.1 C
București
spot_img

Șofer rănit în urma deraierii unui tren de marfă. Cum a avut loc incidentul

Un tren de marfă care transporta mărfuri nepericuloase a deraiat în apropiere de orașul Pontevedra Lalin din Galicia, provocând rănirea mecanicului.

Potrivit surselor Renfe, un tren de marfă care transporta mărfuri nepericuloase a deraiat marți, 24 ianuarie 2023, în apropierea localității Pontevedra Lalin din Galicia, Spania.

Trenul se deplasa între Santiago și Ourense când s-a produs incidentul, în jurul orei 9:15.

Anunțul a fost postat pe social media.

Șoferul a fost rănit ușor după ce a încercat să facă față unei prăbușiri pe care a întâlnit-o pe șine. Ca urmare, trenul s-a ciocnit cu un pod și s-a întors pe o parte. Purtătorul de cuvânt al Renfe a insistat că acesta este “bine” după ce a fost supus unor teste la spital.

Serviciile de urgență 112 au informat într-un comunicat că Centrul de Securitate Adif l-a informat despre accidentul în care a fost implicat un tren care se îndrepta în direcția Ourense. Potrivit informațiilor furnizate de 112, locomotiva și mai multe vagoane, care în acel moment nu transportau material, s-au răsturnat pe o parte.

Imaginilie filmate sunt terifiante.

Pompierii de la Detașamentul de Pompieri Silleda au ajutat la eliberarea șoferului. Acesta a rămas conștient în permanență în timp ce era salvat, au adăugat ei. Șoferul a fost instruit în prealabil de către serviciile de urgență să nu încerce să părăsească cabina până la sosirea acestora. După ce a suferit o lovitură la cap ca urmare a impactului cu podul, el a fost amețit.

O persoană care se afla în zonă a alertat, de asemenea, serviciile de urgență cu privire la accident. Renfe a confirmat că locomotiva și primele două vagoane au părăsit calea ferată.

O ambulanță de la 061 Urgențe Sanitare din Galicia a fost trimisă la fața locului prin 112. I s-au alăturat patrule de la Guardia Civil, de la Poliția Locală, membri ai Serviciului Municipal de Protecție Civilă din Lalin și de la Brigada de Pompieri din Silleda.

De asemenea, a fost trimis la fața locului și personalul de la Adif Urgențe, care a lucrat la îndepărtarea trenului avariat și a vagoanelor sale de pe șine, după cum a relatat 20minutos.es.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole