Spațiul Privat Virtual (SPV), la îndemâna contribuabililor

Date:

Share post:

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași reamintește contribuabililor – persoane fizice că prin intermediul platformei on-line SPAȚIUL PRIVAT VIRTUAL (SPV), aceștia pot beneficia de o serie de servicii privind documente și situații fiscale, fără a fi necesară deplasarea fizică la ghișeele administrațiilor fiscale din teritoriu.

În cadrul SPV pot fi accesate următoarele opțiuni:

– Cerere privind “Situaţia obligaţiilor de plată la data de …”;

– Cerere privind “Foaie de vărsământ”;

– Cerere privind “Situaţia contribuţiilor de asigurări sociale declarate de către

angajatori”;

– Cerere privind “Istoricul acţiunilor şi Registrul documentelor electronice

comunicate prin «Spaţiul privat virtual»”;

– Cerere de eliberare a certificatului de atestare fiscală;

– Cerere de eliberare a unei adeverinţe de venit;

– Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual

pe veniturile din salarii şi din pensii (formular 230);

– Cerere de solicitare a unei opinii privind aplicarea legislaţiei fiscale;

– Cerere de eliberare a certificatului de cazier fiscal;

– Cerere de ajutor de stat;

– Cerere de audienţă;

– Declaraţii fiscale;

– Sesizări, petiţii, reclamaţii;

– Solicitări privind informaţiile publice;

– Alte tipuri de documente.

Spațiul Privat Virtual constă în punerea la dispoziție în mod gratuit a unui spațiu virtual prin intermediul căruia se efectuează comunicarea electronică a informațiilor și înscrisurilor în legătură cu situația financiară sau fiscală proprie.

Înregistrarea în SPV se face facil și rapid prin accesarea site-ului: www.anaf.ro, în secțiunea: “Spațiul Privat Virtual”, rubrica “Înregistrare Utilizatori persoane fizice și juridice”, iar logarea se realizează cu ajutorul unui user-name şi a unei parole.

Persoanele care deţin deja un certificat digital calificat înregistrat pe site-ul ANAF se pot autentifica în Spaţiul Privat Virtual cu ajutorul acestuia.

Prin intermediul Spațiului Privat Virtual se pot primi electronic documente și acte administrativ fiscale emise de către Ministerul Finanţelor Publice / Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

SPV este disponibil 24 / 24h, 7 / 7 zile. Pentru informații suplimentare se poate de asemenea apela call-centerul la numărul +4031 40 39 160.

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.