Start Semimaraton 2024! Noi informații. Foto

Date:

Share post:

Start Semimaraton 2024! Noi informații de la … lansarea evenimentului. Infoanunț, partener media. Despre aceasta vorbim pe larg, în cele ce urmează.

Miercuri 6 martie 2023, s-a dat start-ul oficial ediției 2024 – Semimaraton. Eveniment emblematic pentru Iași, acesta a reunit la aceeași masă, pentru câteva ore, organizatorii, sponsorii, precum și media reprezentativă locală, parteneri oficiali media.

Infoanunț, partener oficial media și în acest an

Conferința de presă din 6 martie 2024 a adus împreună, în decorul de poveste al Sălii „Vasile Pogor” din Primări Municipiului Iași, reprezentanți ai organizatorilor, instituțiilor, sponsorilor și partenerilor, după cum ne-au transmis organizatorii.

Ne bucurăm că și în acest an facem parte din grupul partenerilor media, mergem la Semimaraton pentru a lua ”pulsul” alergătorilor, printr-un reportaj exclusiv, așa cum a fost și anul trecut.

Despre eveniment, date informative

Ajuns la a VIII-a ediție, Semimaraton Iași reprezintă o competiție sportivă de excepție și o șansă de a sprijini educația copiilor defavorizați. Ca în fiecare an, evenimentul promovează orașul Iași pe harta competițiilor de alergare din România și oferă sprijin școlar copiilor din comunitățile afectate de sărăcie.

Se „Aleargă cu inima!”

Cu o comunitate de 10.000 de alergători uniți sub sloganul „Aleargă cu inima!” și peste 1000 de parteneriate caritabile, Semimaraton Iași a reușit să strângă din 2016 până în prezent suma de 130.000 euro, fonduri donate către cauzele susținute de Salvați Copiii Iași și ProRuralis. Acest succes este meritul participanților din întreaga țară, a organizatorilor, sponsorilor și a partenerilor instituționali.

Trecut, prezent și viitor

Unul dintre aspectele irezistibile ale Semimaraton Iași este traseul său urban, care prevede cele mai importante puncte turistice ale orașului.

Alergătorii au ocazia, după cum mărturisesc inițiatorii fascinantei idei, să descopere frumusețea clădirilor istorice locale, cum ar fi: Palatul Culturii, Mânăstirea Sfinții Trei Ierarhi, Catedrala Mitropolitană, Palatul Roznovanu, Palatul Braunstein, Biblioteca Centrală Universitară și Muzeul Militar.

De asemenea, traseul străbate centrul vechi al orașului, pe Bulevardul cel Mare și Sfânt și Piața Unirii, oferind astfel participanților o experiență unică.

Pentru a asigura un mediu sănătos și sigur pentru alergători, traficul auto este restricționat în timpul competiției, cu excepția transportului în comun.

Afiș oficial eveniment/PR Semimaraton

Important!

Semimaraton Iași se alătură altor competiții urbane de prestigiu din întreaga lume, cum ar fi Crosul Arenelor din București, Cluj-Napoca Marathon, London Landmarks Half Marathon, Marathon de Paris, Maratona di Roma, Berlin Marathon și Budapest Maraton, devenind astfel un simbol al orașului Iași pe scena internațională.

Este bine să știm

Ideea organizării acestui eveniment sportiv a pornit din dorința de a susține educația și dezvoltarea copiilor din medii defavorizate, punând în valoare efortul fizic și psihic al alergătorului în comparație cu cel al unui copil lipsit de resurse materiale.

Astfel, a devenit cel mai mare eveniment sportiv de alergare din Nord-Estul României, cu 6 probe distincte: Semimaraton individual (21 km) HCL TECH, Cros 10 km LEVI9, Cros 5 km PHINIA, Cursa populară 2,5 km CENTRIC, Cursa copiilor ESET, Cursa persoanelor cu dizabilități MISAVAN.

Anul trecut, traseul Semimaraton Iași a fost măsurat sub patronajul Federației Române de Atletism și omologat de World Athletics și AIMS – Association of International Marathons and Distance Races, ceea ce înseamnă că rezultatele obținute sunt recunoscute la nivel internațional.

Alte amănunte despre eveniment, numărul de participanți estimat și altele, în articolul care urmează.

Și prin intermediul Infoanunț,

Organizatorii mulțumesc sponsorilor și partenerilor

Sponsori Platinum: Palas, Iulius Management Center, HCL Tech

Sponsori Diamond: Phinia, Levi 9, Eset

Sponsori Gold: Misavan, Centric, Laboratoarele Fiterman

Sponsori Silver: Vitesco Technologies, Modular Services, Maison du Cafe, Subsign, Oxygen, Conduent, Hotel Unirea, Macromex Horeca, Migdalin, InterUno, Farmaciile Fortis, BMW Apan Motors Iași, WebBeds, Noir Coffee Roasters, Cegeka, Twinkle Star, Simigeria Petru, PinTeam

Sponsori Bronze: Codeless, Alten Romania, OSF Digital, Printco, Editura Gama, Aprozar Valea Adâncă

Partener oficial outdoor: Magenta Group

Parteneri sportivi: ACS Atletis, Gold Nutrition, World Athletics, Federația Română De Atletism, Zey Therapy, CEX, Manipura, Pasiune pentru mișcare, POP Therapy, Terapie cu Maddy

Parteneri: Babyhub, Krud, Krud Express, Paul Pădurariu Photographer, One2Yoga România, Unreel Media, AdorBowen, Fika

Partener media principal: Europa FM

Parteneri media: Wink, Ziarul De Iași, Curierul De Iași, Info Anunț, Agora Press, Iași Tv Life, Tele M, TVR Iași, InOras.ro, Affichage, Getica, Euromedia, Ultravision, Itineris, Kartezian, Events Max, Agerpres, IasiNews

Parteneri instituționali: Inspectorat de Jandarmi, Poliția Locală, Poliția Rutieră, CTP, Salubris, ISUJ, Serviciul Județean de Ambulanță Iași, Servicii Publice Iași, Salubris, Casa de Cultură a Studenților Iași, Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

Fotoreporter: Bogdan Pintilii

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.