Stop migrației ilegale!

Date:

Share post:

Pe parcursul săptămânii precedente, acțiunile ofițerilor din cadrul Biroului migrație și azil (BMA) au fost îndreptate spre prevenirea și combaterea staționării ilegale a străinilor, cu scopul de a provoca interes reglementării legale a dreptului de ședere pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, în perioada 08 – 14 iunie 2018, pe teritoriul Republicii Moldova ofițerii BMA au notificat mai multe evenimente, cu documentarea a 88 cazuri de încălcare a regulilor de ședere de către străini, după cum urmează:

  • 38 de străini au fost cercetați contravențional pentru încălcarea regulilor de ședere în Republica Moldova, iar 8 străini pentru încălcarea regulilor de plasare în câmpul muncii;
  • în privința a 18 străini au fost emise decizii de returnare și au fost obligați să părăsească teritoriul țării;
  • la 15 străini le-a fost revocat dreptul de ședere pe teritoriul țării;
  • 9 străini au primit interdicții de intrare în Republica Moldova.

Totodată, 2 străini au fost declarați persoane indezirabile pe teritoriul Republicii  Moldova pentru perioade de 15 ani, iar 2 străini au fost îndepărtați sub escortă de pe teritoriul Republicii Moldova.

BMA îndeamnă populația să sesizeze o aflare ilegală a străinilor pe teritoriul republicii Moldova la numerele de telefon:

Foto: www.dreamstime.com

 

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.