Structura noului Guvern de la Chișinău

Date:

Share post:

Prim-ministrul Maia Sandu a prezentat noii membri ai Cabinetului de miniștri colectivelor de muncă pe care le vor conduce. Prezentările au început la Ministerul Afacerilor Interne, șefia căruia a fost preluată de viceprim-ministrul Andrei Năstase. Premierul a precizat că de astăzi înainte organele de forță nu vor mai fi în slujba vreunui politician.

Noul ministru, Vadim Brânzan, a fost prezentat echipei din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, iar Natalia Gavrilița – celei de la Ministerul Finanțelor. Ulterior, Georgeta Mincu a fost prezentată angajaților de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării regionale și Mediului. În acest context, premierul a menționat că în viitorul apropiat Republica Moldova va beneficia de finanțare externă.

Ministrul Ala Nemerenco a fost prezentată celor de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Liliana Nicolaescu-Onofrei – echipei Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Prim-ministrul Maia Sandu, care anterior s-a aflat la conducerea Ministerului Educației timp de 3 ani, a accentuat că educația este un domeniu prioritar pentru Guvern și va acorda tot sprijinul necesar colegilor pentru dezvoltarea acestuia.

Şirul de prezentări s-a încheiat la o întrevedere cu angajaţii Biroului pentru Reintegrare şi noul vicepremier pe acest domeniu, Vasile Șova.

Prim-ministrul a remarcat nivelul înalt de profesionalism al noilor miniștri și a menționat că noul Guvern își asumă să lucreze doar în interesul cetățenilor, să asigure transparență decizională și să promoveze oameni competenți și profesioniști.

Vă garantez, alături de colegii mei din noul Executiv, că oamenii buni vor fi apreciați și promovați. Ne dorim să construim instituții puternice, așa încât să nu mai fie posibilă capturarea lor de anumite grupuri de interese. Ne dorim ca toți funcționarii să respecte legile și regulamentele instituțiilor în care activează, să fie responsabili în fața propriei datorii, să nu cedeze atunci când primesc ordine ilegale de la superiori”, a precizat premierul în cadrul unei conferințe de presă.

spot_img

Articole asemănătoare

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Foto

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Te-ai bucurat de cele mai frumoase evenimente sub cerul liber, ai avut parte de distracție.

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu. Muzeul Național de Istorie a României organizează, în lunile iulie și august 2024, o serie de ateliere de creație și educație muzeală care valorifică două dintre expozițiile temporare disponibile publicului în această perioadă.

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Foto

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Mai multe amănunte, în continuare, la Infoanunț.

Știați că… UAIC ocupă locul … în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024

Știați că... UAIC ocupă locul ... în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024.