Studiul limbii chineze poate ajuta la dezvoltarea copiilor

Date:

Share post:

Limba chineză este cea mai vorbită limbă din lume (după numărul de vorbitori), fiind limba oficială în China, Taiwan și una din limbile oficiale în Singapore. De asemenea, este una din limbile oficiale ale Organizației Națiunilor Unite. Din populația Chinei, aproximativ 95% sunt vorbitori de chineză.

Studiul limbii chineze poate ajuta la dezvoltarea copiilor

Potrivit profesorilor britanici, studierea limbii chineze (mandarină), precum și a istoriei și culturii Chinei, poate “lărgi orizonturile copiilor” și le poate îmbunătăți “perspectivele de carieră”.

Directoarea școlii Kingsford Community School din Londra, doamna Joan Deslandes, a ținut un discurs vineri, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor în China Town din Londra. În discursul său, ea a recunoscut rolul central al Chinei în multe evoluții globale și cât de importantă devine pentru “următoarea generație de tineri”.

Ceremonia a avut loc pentru a-i felicita pe câștigătorii premiilor concursului de competență în limba chineză numit “Chinese Bridge”, la care au participat aproape 500 de elevi la începutul acestui an.

Deslandes, citată de media, și-a exprimat convingerea că învățarea limbii mandarine va contribui la dezvoltarea copiilor ca “cetățeni globali”. Ea a continuat să sugereze că, prin încurajarea tinerilor să învețe limba și cultura celorlalți, aceștia vor fi uniți, ceea ce, la rândul său, va promova “succesul viitor al fiecărei țări de pe acest glob”.

În efortul său de a uni tinerii, Kingsford a devenit acum prima școală din Marea Britanie care a introdus cursuri obligatorii de limba chineză.

Pe lângă festivitatea de decernare a premiilor, ceremonia a constat în spectacole de dans și cântece pentru a sărbători și a demonstra cultura bogată a Chinei celor prezenți.

În plus, directoarea școlii Kensington Wade, Suzanne Haigh, a vorbit despre faptul că “China joacă un rol important în viziunea globală a întregii lumi” și a declarat că școlile britanice trebuie să “echipeze copiii cu toate competențele, iar acest lucru implică înțelegerea limbii și a culturii, pentru a putea rămâne conectați pe măsură ce cresc”.

Editor: Elena Ștefan

Foto: Pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.