vineri, iunie 2, 2023
16.5 C
București
spot_img

Teatrul vine la Muzeu

Ziua Mondială a Teatrului este sărbătorită și la Muzeul “Vasile Pârvan”, Bârlad, care vă invită, duminică, 27 martie 2022, ora 11:00, la o activitate inedită în colaborare cu Cercul de Teatru al Clubului Copiilor „Spiru Haret”, Bârlad.

Copiii cercului de teatru au pregătit două piese cunoscute, și anume povestea populară „Fata din dafin”, în care o domniţă, care îşi dorea un copil pe care nu îl putea avea, primeşte în dar o …foaie de dafin, care se transformă în frumoasa Dafina. Aceasta este descoperită de un prinţ, care se îndrăgosteşte de ea,  dar  o abandonează fiindcă acasă îl aşteaptă propria nuntă. Cum Dafina locuia în dafin, acesta îi refuză accesul din cauza sărutului primit de la prinţ.  Un pustnic  o ia cu el, pe un drum lung şi aceştia ajung la nunta prinţului. Dafina îngână  un cântec ştiut doar de ea şi prinţ şi acesta o recunoaşte, rămânând împreună, ca în basme!

A doua piesă este „Povestea unui om leneş”, de Ion Creangă, binecunoscută tuturor. Un sat întreg luptă împotriva lenei unui om care este condamnat la moarte prin spânzurătoare, ca să nu mai poftească şi alţii la comoditate. În încercarea de a-l salva, cucoana satului este uimită de  lenea acestuia şi decide să-i lase pe ţărani să procedeze aşa cum fusese planul iniţial.

În cadrul evenimentului va fi prezentat mesajul transmis la nivel național de o personalitate din lumea teatrului românesc, se arată în anunțul informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Prezintă: actrița Ramona Ananie. Coordonator prof. Eliza Artene. Organizator: muzeograf Gabriela ALBU. Accesul publicului la eveniment este gratuit, cu respectarea normelor aflate în vigoare la momentul respectiv.

Evenimentul va avea loc la sediul central al muzeului, în sala Vasile Palade, din str. Vasile Pârvan nr.1, Bârlad.

Text și foto: MUZEUL „VASILE PÂRVAN” BÂRLAD

 

 

 

 

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole