duminică, octombrie 1, 2023
25.2 C
București
spot_img

Toată cantitatea de cărbune achiziționată de municipalitate a ajuns la Iași

În cursul zilei de vineri, 25 februarie 2022, ultima garnitură de tren cu cărbune din cantitatea achiziționată de municipalitate pentru asigurarea funcționării sistemului centralizat de furnizare a apei calde și energiei termice a ajuns la Iași și a fost depozitată la CET II Holboca.

În urma procedurilor de achiziție publică, Primăria Municipiului Iași a încheiat în cursul lunii decembrie 2021 un contract pentru cumpărarea a 75.000 de tone de cărbune energetic necesar încălzirii orașului în această iarnă.

Cărbunele a fost livrat de compania Vitol SA Geneva, la un preț de API 2 la data plății + cheltuielile de transport (naval), descărcare, depozitare și încărcare în vagoane, unde API 2 este prețul în dolari americani (USD) publicat de indicele de preț al cărbunelui Argus McCloskey la rubrica „Indice internațional pentru cărbune: Indici de preț ai cărbunelui: Europa de Nord-Vest (CIF ARA) API2” pentru media întregii luni pentru perioada de livrare respectivă.

Cărbunele a început să fie livrat de la începutul lunii ianuarie a acestui an. Cele 75.000 de tone de cărbune au fost transportate cu 43 de garnituri de tren, cu o medie de circa 1.800 de tone pe transport.

Municipalitatea a pornit sezonul de încălzire pe 8 octombrie 2021 prin CET I Iași, ulterior fiind pornită și CET II Holboca, care funcționează cu cărbune.

Stocul inițial de cărbune a fost de 24.669,5 tone, iar până în prezent la CET II Holboca au fost consumate 51.388 de tone de cărbune, adică o medie de 742 de tone pe zi. În acest moment, în stocuri mai sunt 47.372,3 tone de cărbune.

Până în prezent, sezonul de încălzire s-a desfășurat fără probleme în Municipiul Iași.

Comunicat pentru INFO ANUNȚ

Text și foto: Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole