marți, decembrie 6, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATETraficul feroviar este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile

Traficul feroviar este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul că traficul feroviar pe raza Regionalelor Iași, Cluj, Timișoara, Craiova, Brașov și Galați este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile, fiind înregistrate temperaturi negative de până la -23 grade C.

La această oră, toate magistralele feroviare sunt operaționale, însă din cauza temperaturilor negative înregistrate la nivelul solului, sunt necesare verificări suplimentare la componentele infrastructurii (şine, macazuri, linii de contact) atât în staţii, cât şi în linie curentă.

Pe raza Regionalei CF Timișoara s-a intervenit, cu drezine pantograf și cu personal specializat, pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică, în stația Livezeni, unde au fost semnalate deficiențe în alimentarea liniei de contact, se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Până la finalizarea acestor operațiuni, care au implicat inclusiv verificarea și înlocuirea componentelor adiacente sistemului de alimentare cu energie electrică pe întrega distanță Petroșani – Livezeni – Strâmbuța – Pietrele Albe – Lainici3 trenuri de călători – IR 1824, R 2082 și R 2083 – au staționat temporar în Livezeni, respectiv Pietrele Albe, acestea fiind reînscrise în circulație imediat ce personalul de specialitate a finalizat operațiunile de intervenție.

Măsura staționării temporare, în intervalul necesar operațiunilor de verificare a infrastructurii feroviare și de înlocuire a componentelor adiacente, au avut drept scop asigurarea condițiilor optime de trafic și adaptarea traficului la condițiile meteo nefavorabile.

Călătorii sunt rugaţi ca în această perioadă să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la numărul de telefon CFR 021/9521, iar pentru verificarea orelor de sosire sau de plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.rodomeniul camere web –, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut.

Pe toată perioada de funcţionare a comandamentelor de iarnă, personalul CFR SA menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi transmite operativ măsurile necesar a fi luate, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor, transmite acceași sursă.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA le adresează scuze călătorilor și îi asigură că toate intervențiile desfășurate în această perioadă, în care se înregistrează temperaturi negative, au drept scop menținerea siguranței și a continuității traficului feroviar.

Text: Serviciul Comunicare Mass-Media „CFR” SA

Foto: Facebook

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE