vineri, martie 31, 2023
6.7 C
București
spot_img

Transport clandestin de tutun, confiscat de inspectorii antifraudă

Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în urma activității de monitorizare la Punctul  de Trecere a Frontierei de la Calafat, au descoperit un mijloc de transport de tip autoutilitară, înmatriculat în Republica Bulgaria, care a declarat că transporta tutun brut în cantitate de 2.480 kg, cu destinația Polonia, urmând a ieși din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Borș.

Inspectorii antifraudă au monitorizat transportul pe tot traseul parcurs, se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ. În urma verificărilor specifice întreprinse de DGAF, autoritățile poloneze au transmis că firma declarată și înscrisă în documentele de transport drept beneficiarul final nu are în derulare o astfel de tranzacție cu tutun din Bulgaria, fapt ce i-a determinat pe inspectorii antifraudă să confiște tutunul transportant și să indisponibilizeze autoutilitara, în apropierea PTF Nădlac, transmite Biroul de presă ANAF.

Prejudiciul estimat ce ar fi fost adus bugetului de stat prin neplata taxelor și impozitelor, inclusiv accize,  este în cuantum de două milioane de lei.

Text și foto: ANAF, SERVICIUL COMUNICARE, RELAȚII PUBLICE ȘI MASS – MEDIA

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole