Transportatorii de mărfuri din Moldova nu vor mai avea nevoie de autorizații pentru a tranzita Turcia

Date:

Share post:

Executivul de la Chișinău a aprobat miercuri semnarea Protocolului privind amendarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Republicii Turcia cu privire la transportul rutier internațional, semnat la 3 iulie 1994.

Astfel, transportul internațional de mărfuri atât în regim bilateral, cât și în tranzit se va efectua fără autorizații de transport, ceea ce va dezvolta transportul rutier, schimbul de mărfuri și va facilita călătoriile cetățenilor ambelor state.

Documentul are drept scop dinamizarea și eficientizarea relațiilor de colaborare moldo-turce în domeniul transportului rutier internațional. De asemenea, liberalizarea transporturilor va permite sporirea competitivității agenților economici care activează în domeniu, lărgirea pieței de desfaceri pentru aceștia, dar și reducerea costurilor operaționale.

Inițiativa de semnare a Protocolului a fost lansată în cadrul ședinței Comisiei mixte moldoturce în domeniul transportului rutiеr internațional, саrе sa desfășurat la Ankara, în data de 14 mai 2018. Documentul a fost semnat miercuri, în marja vizitei președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, în Republica Moldova.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.