Transportatorii de mărfuri din Moldova nu vor mai avea nevoie de autorizații pentru a tranzita Turcia

Date:

Share post:

Executivul de la Chișinău a aprobat miercuri semnarea Protocolului privind amendarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Republicii Turcia cu privire la transportul rutier internațional, semnat la 3 iulie 1994.

Astfel, transportul internațional de mărfuri atât în regim bilateral, cât și în tranzit se va efectua fără autorizații de transport, ceea ce va dezvolta transportul rutier, schimbul de mărfuri și va facilita călătoriile cetățenilor ambelor state.

Documentul are drept scop dinamizarea și eficientizarea relațiilor de colaborare moldo-turce în domeniul transportului rutier internațional. De asemenea, liberalizarea transporturilor va permite sporirea competitivității agenților economici care activează în domeniu, lărgirea pieței de desfaceri pentru aceștia, dar și reducerea costurilor operaționale.

Inițiativa de semnare a Protocolului a fost lansată în cadrul ședinței Comisiei mixte moldoturce în domeniul transportului rutiеr internațional, саrе sa desfășurat la Ankara, în data de 14 mai 2018. Documentul a fost semnat miercuri, în marja vizitei președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, în Republica Moldova.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.