Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Date:

Share post:

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Cursul intensiv, desfășurat în perioada septembrie-noiembrie 2023, a avut scopul de a dezvolta noi metode și practici de dresaj al patrupezilor, totodată fiind o bună oportunitate de a realiza un schimb de experiență  în domeniul de referință.

La finele celor trei luni de muncă zilnică, echipele au susținut examenul de absolvire în care au demonstrat abilitățile acumulate  pe parcursul instruirii.

Testarea în sine a implicat trei etape de examinare, concentrându-se pe căutarea mirosului de stupefiante la oameni, bagaje și mijloace de transport. Toate cele 3 echipe, formate din cânii de serviciu Lord, Fox și Crok, împreună cu polițiștii de frontieră Andrei, Constantin și Serghei au demonstrat performanțe remarcabile în toate aceste domenii.

Antrenamentele zilnice sub ghidajul colegilor cehi din cadrul Centrului Chinologic din orașul Hermanice au fost cheia succesului în atingerea standardelor ridicate impuse de curs, fiind reflectate în rezultatele excelente obținute în timpul evaluărilor.

Mesajul polițiștilor de frontieră, transmis și prin intermediul nostru, este acesta: ”Bravo Lord, Fox și Crok! Vă dorim misiuni îndeplinite cu succes!

Informații suplimentare

Cursul este o activitate din cadrul proiectului de asistență externă „Dezvoltarea capacităților de dresaj canin ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal din Republica Moldova” și are drept scop consolidarea echipelor chinologice pentru a deveni mai eficiente și de succes în desfășurarea misiunilor de control și supraveghere a frontierei de stat.

Text și foto: Secția relații publice, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI Republica Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.

Start campanie de împădurire! Video

S-a dat startul campaniei de împădurire! Mai multe amănunte și o filmare, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Mai multe întreprinderi sunt investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată

Mai multe întreprinderi investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată. Unde și mai multe amănunte despre subiectul dat, în cele ce urmează.

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? Foto

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? La aceste întrebări, răspundem în celel ce urmează.