marți, decembrie 6, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEPeste un milion de euro pentru acordarea de burse doctoranzilor și cercetătorilor...

Peste un milion de euro pentru acordarea de burse doctoranzilor și cercetătorilor post-doctorat

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a câștigat o finanțare de peste 1 milion de euro pentru implementarea proiectului „Suport educațional și formativ pentru doctoranzi și tineri cercetători în pregătirea inserției în piața muncii”. 

Proiectul „Suport educațional și formativ pentru doctoranzi și tineri cercetători în pregătirea inserției în piața muncii” își propune creșterea competitivității și a performanței profesionale a doctoranzilor și cercetătorilor post-doctorat de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în vederea inserției pe piața muncii urmare acordării sprijinului financiar, a formării de competențe de cercetare avansată cu componentă aplicativă, precum și a dobândirii de competențe transversale.

Beneficiari ai proiectului vor fi 93 de doctoranzi și 24 de cercetători post-doctorat din cadrul UAIC, care vor primi sprijin financiar sub formă de burse pentru a le facilita efectuarea de mobilități de studiu și cercetare naționale și internaționale, participarea la conferințe și publicarea de articole științifice în reviste indexate în baze de date internaționale.

Bugetul total al proiectului este de 5.683.624,49 lei, din care asistența financiară nerambursabilă care revine UAIC este de 5.196.753,77 lei, după cum se arată într-un comunicat media emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Proiectul „Suport educațional și formativ pentru doctoranzi și tineri cercetători în pregătirea inserției în piața muncii” va fi implementat de UAIC în parteneriat cu Academia Română – Filiala Iași, pe parcursul a 18 luni. 

Text: Relatii Publice Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

Serviciul de Marketing Educational

Foto: Arhiva Info Anunț

 

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE