miercuri, februarie 8, 2023
-2 C
București
spot_img

Un grup criminal, specializat în organizarea migrației ilegale și încălcarea frontierei, destructurat

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD a Republicii Moldova, în coordonare cu procurorii PCCOCS Oficiul Sud, au documentat pe parcursul a trei luni activitatea frauduloasă a unui grup criminal organizat. în consecință, patru membrii ai grupării au fost reținuți pentru 72 de ore.
Documentarea a avut loc în cadrul unor cauze penale pornite conform componenței de infracțiuni: trecerea ilegală a frontierei de stat, organizarea migrației ilegale săvârșite de un grup criminal organizat, circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicilor sau analogii acestora fără scop de înstrăinare și coruperea activă.
În urma măsurilor speciale de investigații au fost acumulate probe în privința a șapte persoane, cetățeni moldoveni cu vize de domiciliu în mun. Comrat și or. Basarabeasca.
Fiecare persoană avea rolul său determinat în comiterea ilegalităților. Conform schemei infracționale, moldovenii traversau ilegal frontiera în Ucraina, de unde în mod fraudulos asigurau transportarea bărbaților ucraineni în Republica Moldova.
Pentru dejucarea planurilor și atragerea la răspundere, a fost implicat sub acoperire un angajat, care trebuia să faciliteze trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova. Pentru aceste servicii membrii grupului criminal obțineau un folos financiar în valoare de 3 500 Dolari SUA.
Astfel, la data de 2 august 2022, angajații Direcției regionale Sud a IGPF în comun cu Procurorii PCCOCS Oficiul Sud au desfășurat percheziții pe șase adrese din Comrat și Basarabeasca. La domiciliile bărbaților au fost depistate și ridicate mai multe suporturi probatorii care ar demonstra implicarea ultimilor în comiterea infracțiunilor încriminate.
Patru membrii ai grupării criminale au fost reținuți pentru 72 de ore, unul cooperează cu organul de anchetă, iar doi figuranți urmează a fi prezentați organului de urmărire penală.
De menționat că până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, persoanele se prevalează de prezumția nevinovăției.
Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole