Un nou pas către implementarea Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași

Date:

Share post:

Reprezentanții unităților administrativ-teritoriale beneficiare ale Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM), ce urmează a fi implementat de ApaVital SA Iași, au participat marți 2iunie 2020 la o întâlnire organizată de Asociația Regională a Serviciilor de Apă Canal Iași – ARSACIS.

Participanților le-a fost prezentat proiectul, respectiv studiul de fezabilitate, indicatorii
tehnico-economici, analiza cost-beneficiu și strategia de tarifare pe următorii ani. În urma acestei întâlniri, reprezentanții UAT-urilor beneficiare ale POIM și-au dat acordul pentru implementarea Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, urmând a emite hotărâri de consiliu local în acest sens, se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale României, identificate în Acordul de Parteneriat 2014-2020 și în acord cu Cadrul Strategic Comun și Documentul de Poziție al serviciilor Comisiei Europene, având ca obiectiv specific creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației.
Principalele rezultate urmărite, prin promovarea investițiilor în domeniul apei și apei uzate, vizează realizarea angajamentelor ce derivă din directivele europene privind calitatea apei destinate consumului uman – serviciu public de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății, extins la populația din localitățile cu peste 50 locuitori și epurarea apelor uzate – ape uzate urbane colectate și epurate (din perspectiva încărcării organice biodegradabile) pentru aglomerările cuprinse între 2.000 – 10.000 locuitori echivalenți.

Valoarea Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași se ridică la 507,3 milioane de euro. Investițile se vor realiza prin intermediul a 14 contracte de lucrări, 4 contracte de furnizare echipamente și două contracte de
servicii. Populația suplimentară care va beneficia de o mai bună alimentare cu apă va fi de peste 190 mii locuitori, iar peste 77 mii de locuitori vor beneficia de o mai bună tratare a apelor uzate.

Informațiile au fost oferite de PRESEDINTE ARSACIS, VICTOR CHIRILĂ.

Foto: Arhiva INFO ANUNȚ

spot_img

Articole asemănătoare

Concurs de comercializare a bunurilor confiscate pentru data de…la Chișinău

Concurs de comercializare a bunurilor confiscate pentru data de...la Chișinău. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) al Republicii Moldova anunță

Noi modificări legislative în domeniul protecției consumatorilor. Dobânzi limitate și noi drepturi pentru consumatori

Noi modificări legislative în domeniul protecției consumatorilor. Dobânzi limitate și noi drepturi pentru consumatori.

Frontiere moderne și eficiente: Un nou acord România – Republica Moldova

Frontiere moderne și eficiente: Acord semnat pentru controlul coordonat la PTF „Giurgiulești-Galați” și schimb de experiență între autorități.

Primii fulgi de zăpadă au sosit! Poliția de Frontieră vine cu recomandări pentru o călătorie sigură

Primii fulgi de zăpadă au sosit! Poliția de Frontieră vine cu recomandări pentru o călătorie sigură. Odată cu primii...