joi, martie 23, 2023
13.1 C
București
spot_img

Un nou startup românesc pătrunde în forță pe piața vânzării de smartphone-uri

Startup-ul românesc fenix.eco și-a lansat platforma online pentru vânzarea de telefoane inteligente recondiționate, având modele din game superioare. Pe platforma fenix.eco sunt acum disponibile peste 20 de modele de smartphone-uri recondiționate, cu prețuri, în medie, cu 50% mai mici față de cele ale unor telefoane inteligente noi.

Fenix.eco este un magazin online dedicat cumpărătorilor inteligenți. Fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea, clienții noștri pot economisi până la 50% din valoarea telefonului. Am încorporat principiile economiei circulare în modelul nostru de afaceri, ceea ce face ca soluția să fie și mai adecvată acestor vremuri dificile”, a declarat antreprenorul în serie și business angel-ul Grégoire Vigroux, care a investit 200.000 de euro în fenix.eco. Acesta este co-fondator al startup-ului împreună cu un fost manager din cadrul Amazon, Adrien Arnoux.

Telefoanele disponibile pe fenix.eco aduc pe piața din România un diferențiator valoros, oferind consumatorilor avantaje similare cu cele corespunzătoare telefoanelor noi precum experiența clientului, calitatea și garanția, la prețul unui model vândut la mâna a doua. Magazinul online vinde smartphone-uri Apple, Samsung și Huawei cu o vechime de 12 până la 36 de luni, care au fost curățate de toate datele utilizatorului anterior și recondiționate complet de un partener certificat ISO.

Toate telefoanele fenix.eco sunt vândute cu o garanție de 12 luni. Clienții din România primesc produsul între 24 și 48 de ore de la momentul plasării comenzii pe fenix.eco. Pe lângă telefonul recondiționat, cutia fenix.eco sigilată conține și accesorii, inclusiv un cablu și set de căști noi.

Antreprenorul francez, stabilit în București a adăugat – „Pe lângă faptul că este o alegere economică pentru cumpărători, fenix.eco este, de asemenea, o opțiune atrăgătoare pentru cei care respectă mediul înconjurător. Fabricarea unui nou smartphone este un dezastru pentru planetă deoarece această operațiune necesită 13 tone de apă și va produce 55 kg de CO2e. Mai mult, acesta are nevoie de 35 kg de materii prime.” 

Se estimează că piața mondială a telefoanelor mobile refolosite va crește de la 27 de miliarde de dolari în 2019 la 67 de miliarde de dolari în 2023, potrivit IDC. Deși relativ noi în Europa de Est, smartphone-urile recondiționate sunt deja o alegere populară în Europa de Vest. În Franța și Germania, telefoanele inteligente recondiționate au reprezentat mai mult de 10% din piață în 2019.

Vigroux a concluzionat: „Aproape 5 milioane de smartphone-uri sunt vândute în România în fiecare an. Ambiția noastră pe termen lung este să cucerim  10% din această piață, ceea ce echivalează cu vânzarea a 500.000 de telefoane pe an. Acesta este planul nostru doar pentru România. În prezent discutăm cu investitorii pentru a extinde fenix.eco în alte 3 țări din Europa de Est, în 2021. Până acum am investit în 12 startup-uri din România și am lansat 5 companii pe cont propriu. Dar trebuie să spun că fenix.eco este probabil una dintre cele mai entuziaste provocări de afaceri cărora m-am dedicat vreodată”.

Printre afacerile în care este implicat, Grégoire Vigroux este unul dintre fondatorii TELUS International Europe (cunoscut anterior sub denumirea de CallPoint). Compania de call center angajează în prezent 5.000 de persoane în Bulgaria și România.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole