duminică, octombrie 1, 2023
25.2 C
București
spot_img

Un pistol și cartușe, găsite la controlul de frontieră. FOTO

Echipa comună de control din punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe a depistat în portiera unui vehicul o armă de foc și cartușe. Documentat este un cetățean al Ucrainei.
Astăzi, 27 octombrie 2022, pe sensul de intrare în Moldova s-a prezentat ucraineanul de 49 de ani, la volanul unui Audi Q7, înmatriculat în Ucraina. În timpul procedurilor de control al documentelor și de verificare a autoturismului, reprezentanții celor patru autorități de frontieră din Moldova și Ucraina au depistat, ascunse în portiera din partea șoferului – un pistol de model PM cal.9 mm și 7 cartușe.
La cele descoperite, șoferul a declarat că bunurile îi aparțin și le deținea legal pentru autoapărare.
Cazul în continuare este cercetat de autoritatea vamală a Ucrainei, care a ridicat arma și cartușele, se arată într-un comunicat al Secției PR, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI.

Și alt caz la frontieră

400 EUR și un dosar penal, l-a costat pe un conațional asupra căruia s-a depistat un permis de conducere cu semne de falsificare.
În după-amiaza zilei de ieri, 26 octombrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Costești s-a apropiat pe direcția ieșire din Moldova un autocar de rută neregulată. Printre pasagerii cursei a fost legitimat cetățeanul R. Moldova, în vârstă de 26 de ani. Din discuții s-a aflat că tânărul se deplasează în Germania. Acționând în baza analizei de risc, polițistul de frontieră a supus unui control suplimentar pasagerul.
În rezultat, asupra acestuia s-a descoperit un permis de conducere, care ar fi emis de autoritățile naționale. Din startul verificării, angajatul Poliției de Frontieră a observat semne de falsificare.
La cele depistate, conaționalul a recunoscut că nu a reușit să treacă examenul la partea practică și a apelat la un intermediar, care contra sumei de 400 EUR i-a perfectat permisul.
În continuare, și acest caz este cercetat sub toate aspectele legale. Documentul descoperit de vameși a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei judiciare.
Editor: Filip Gheorghe
Foto: Frontiera RM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole